Sari la conținut

Cum să cumpărați un laptop sau un calculator second hand | unick.ro

calcultoare second hand

Puteți economisi câteva sute de lei cumpărând un calculator folosit care poate face cele mai multe lucruri decât un calculator nou, ceea ce fac majoritatea oamenilor pe un computer – navigați pe web, editați documente și foi de calcul sau vizualizați și editați fotografii și videoclipuri pe telefonul dumneavoastră la același preț ca un laptop nou de buget. Va fi realizat din materiale de calitate superioară decât noile laptopuri de 500 de dolari. Cumpărarea de computere uzate poate reduce, de asemenea, deșeurile electronice. Puteți salva un computer vechi, dar utilizabil, din coșul de gunoi și puteți evita să cumpărați un computer ieftin care se va defecta și va fi aruncat în câțiva ani. Acestea sunt câteva motive pentru a evita achizițiile vechi.

De ce să cumperi un calculator second hand?

Dacă doriți să jucați jocuri de ultimă generație sau să faceți lucrări profesionale de design 3D, un calculator folosit ar putea să fie cea mai bună alegere. Procesoarele grafice continuă să evolueze mai repede decât alte componente ale calculatorului, iar noile console de jocuri așteptate în toamnă vor crește, de asemenea, cerințele de sistem de jocuri pentru PC. Cu toate acestea, deoarece software-ul de editare a imaginilor și video nu necesită multă putere grafică, laptopurile folosite sunt încă o opțiune bună. Este puțin probabil ca laptopurile uzate să ofere serviciul pentru clienți de top și suportul de garanție pe care le pot oferi un plan de protecție AppleCare sau o garanție extinsă a producătorului. De obicei, mai sunt un an sau doi din garanția originală pe vechiul calculator, iar acele garanții se transferă de obicei noului proprietar fără probleme. Garanțiile unor calculatoare second hand reduceri limitate de 30 de zile sau 90 de zile sunt din ce în ce mai des întâlnite și ele vă ajută în cazul în care acest dispozitiv nu funcționează corespunzător.

Garanția produselor este esențială

Garanțiile extinse vă pot oferi liniște sufletească, dar serviciul pentru clienți de la diferite companii poate fi greșit și ar trebui să citiți ce scrie pe garanție pentru a vă asigura că înțelegeți ce anume este acoperit și descoperit. PC-urile recondiționate de producător vin cu o nouă garanție de la producător pentru cel mai bun suport posibil.

Condiția fizică în special la laptopurile care se mișcă mai mult și absorb mai mult abuz, marca și modelul și specificațiile sunt cele mai importante trei lucruri pe care trebuie să le verifici într-un PC uzat. Pentru PC-urile folosite se pot include diferite fotografii care să facilitează determinarea stării calculatorului. Se poate acorda și o notă cu litere. Cumpărarea unui sistem recondiționat de producător este singura modalitate de a vă asigura că obțineți un produs nou-nouț.

Marea majoritate a utilizatorilor vor putea folosi calculatoare care îndeplinesc standardele noastre de bază. În general, vă recomandăm să rămâneți cu calculatoare și laptopuri Dell, HP sau Lenovo. Este în regulă să cumpărați laptopuri uzate de la mărci mai mici, cum ar fi Acer sau Asus, dar piesele și suportul sunt adesea mai ușor disponibile de la companii mai mari. Seria Dell Optiplex și Latitude, seria Lenovo ThinkCentre și ThinkPad și seria HP Pro și Elite de laptop-uri second hand destinate pentru afaceri. Aceste PC-uri sunt mai voluminoase decât ultrabook-urile precum Dell XPS sau MacBook de la Apple, dar sunt mai ușor de actualizat și reparat și sunt fabricate din materiale mai durabile, care pot rezista la o deteriorare mai mare.

Cerințe minime pentru un laptop sau calculator second hand

Marea majoritate a utilizatorilor vor putea folosi calculatoare și laptopuri second hand reduceri care îndeplinesc standardele de bază. Dacă trebuie doar să faceți treburi simple, cum ar fi navigarea online, editarea documentelor, chatul video, atunci ar trebui să căutați următoarele piese.

CPU: Alegeți un procesor Intel Core din a șasea generație sau mai nouă, căutați un număr de model care începe cu Core i3, i5 sau i7, urmat de un număr de 6000 sau mai mare. Chiar dacă aceste cipuri au aproximativ cinci sau șase ani, Intel și mulți producători de PC-uri continuă să le susțină cu software actualizat. 4 GB de memorie este minimul necesar pentru navigarea de bază pe web și utilizarea aplicațiilor. Cu toate acestea, dacă cumpărați un computer cu 4 GB RAM, vedeți dacă puteți actualiza singur memoria, un calculator poate fi aproape întotdeauna actualizat, dar multe laptop-uri nu.

Stocare: În ceea ce privește fiabilitatea și capacitatea de răspuns, o unitate SSD de 128 GB sau mai mare este preferată în detrimentul unei unități hard disk mecanice mai mari, dar mai lente. Cu toate acestea, puteți economisi bani cumpărând un computer cu un hard disk și upgradându-l singur la un SSD.

Căutați afișaje IPS în laptopuri, deoarece oferă o reproducere a culorilor și unghiurilor de vizualizare mai bune decât panourile TN. Deși tehnologia de afișare nu este de obicei specificată în anunțurile pentru computere uzate, panourile 1080p pot deține IPS.

Rezoluția ecranului: preferate sunt afișajele de laptop cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, adesea cunoscută sub denumirea de 1080p sau Full HD, totuși unele laptopuri mai vechi pot scăpa cu un număr destul de mare de pixeli. Evitați afișajele 1366×768 care sunt cunoscute în mod obișnuit ca HD, care au o calitate mai proastă a imaginii și folosesc uneori tehnologia TN inferioară.

Specificații de preferat

În schimb, căutați un sistem care să satisfacă specificațiile sugerate dacă doriți un calculator second hand reduceri care să arate și să se simtă puțin mai rapid și mai modern și care poate rula software profesional de ultimă generație atunci când aveți nevoie de ele.

CPU: Căutați un procesor Intel Core i5 sau i7 din a opta generație sau mai sus (Core i5, sau i7, urmat de un număr de la 8000 sau mai mare) sau un procesor AMD Ryzen de la 3000 sau 5000- serie Ryzen 3, 5 sau 7, urmat de unul dintre acele numere.

Dacă vizionați videoclipuri 4K sau vă conectați la ecrane 4K, aceste procesoare sunt un punct de plecare decent și includ nuclee de procesare suplimentare care vă ajută atunci când vă deplasați între numeroase programe sau deschideți mai multe file.

RAM: în cea mai mare parte, 8 GB de memorie RAM sunt suficiente. Dacă veți juca jocuri sau veți folosi software profesional precum Adobe Photoshop, Lightroom sau Premiere, veți dori să achiziționați mai mult decât atât.

Stocare: atunci când achiziționați un PC nou, vă recomandăm o unitate SSD cu o capacitate de 256 GB sau mai mult, care va păstra sistemul dumneavoastră de operare, cele mai critice aplicații, precum și imaginile și documentele pe care le dețineți. Luați în considerare utilizarea unui serviciu de stocare în cloud sau achiziționarea unui hard disk suplimentar dacă aveți nevoie de capacitate suplimentară.

Tipul de ecran: După cum să spus anterior, ecranele IPS sunt cele mai bune de pe un laptop și devin din ce în ce mai frecvente pe calculatoarele mai noi.

Rezoluția ecranului: Ecranele de 1080p oferă echilibrul optim între claritate și durata de viață a bateriei pentru laptopuri. Este posibil să puteți achiziționa laptopuri cu ecrane 4K, dar acestea sunt mai scumpe și degradează durata de viață a bateriei fără a aduce îmbunătățiri pe care majoritatea le vor percepe.

Porturi Thunderbolt 3 sau USB-C: Deși nu este necesar, un conector USB-C care poate încărca un laptop și se poate conecta la ecranele actuale este foarte util, aceste porturi nu sunt la fel de mari pentru calculatoare. Încărcătoarele USB-C de schimb sunt, de asemenea, mai ușor de găsit și mai puțin costisitoare de achiziționat.

De unde să obțineți cele mai mari chilipiruri la un laptop la mâna a două

calculator second hand

Achiziționarea unui laptop folosit sau recondiționat nu trebuie să fie o experiență stresantă. Puteți găsi un laptop de la un magazin de renume sau de la un mic furnizor, fie că sunteți în căutarea unui chilipir o dată în viață, fie că doriți doar un laptop second hand pentru utilizare ocazională. Achiziționarea unui laptop recondiționat sau second hand poate fi o procedură care necesită timp. Fiecare client poate face o serie de verificări atât a modelului cât și a numerelor de serie, și chiar până la asigurarea pornirii corecte și a configurației de construcție. Dacă sunteți în căutarea unui preț decent pentru un laptop și nu vă deranjează că nu aveți cea mai recentă și cea mai bună tehnologie, există o mulțime de alternative disponibile.

Se vând produse electronice certificate recondiționate, deschise și second hand, care vin cu o varietate de politici de returnare și schimb, precum și garanții limitate. Se verifică, curăță și repară echipamentele pentru revânzare astfel încât să puteți cumpăra cu încredere.

Aceasta înseamnă că trebuie să fiți dispus să furnizați informațiile dumneavoastra de contact în schimbul verificării foto și video a stării de funcționare. Chiar și totuși, este de imaginat că această dovadă a fost fabricată pentru a vă păcăli să cumpărați un articol contrafăcut sau să transferăți bani fără a obține laptopul.

Ce înseamnă „renovat” în ceea ce privește un laptop?

Când un laptop indică că a fost recondiționat, înseamnă că a fost evaluat de către suportul tehnic al producătorului sau al vânzătorului cu privire la daune, viruși și componente moarte. Dacă descoperă o defecțiune, cum ar fi un ecran crăpat, o tastatură deteriorată sau o baterie descărcată, remediază dispozitivul și îl revinde în stare de renovare.

Zgârieturile, ecranele sparte, tastaturile înclinate și bateriile bombate nu ar trebui să fie prezente pe laptopul dumneavoastră recondiționat. O declarație de condiție ar trebui să vină împreună cu noul tău laptop, astfel încât să poți compara ceea ce a găsit comerciantul cu ceea ce vezi în mâinile tale. Declarația de stare dezvăluie lucruri precum defecte cosmetice care nu pot fi reparate, precum și standarde de testare pe care un laptop sau o altă tehnologie trebuie să le treacă pentru a fi vândute ca produs folosit certificat de către marcă sau comerciant. Dacă descoperiți orice daune, cosmetice sau de altă natură, care nu sunt dezvăluite în declarația de stare, contactați comerciantul imediat. Acest lucru este deosebit de critic dacă echipamentul este acoperit de o garanție limitată sau are o fereastră de returnare restricționată.

Ce ar trebui să cauți într-un laptop care a fost recondiționat?

Înainte de a cumpăra un laptop folosit, există câteva lucruri de care ar trebui să ții cont. După cum indică tendințele actuale ale pieței, achiziționarea unui laptop nou poate fi costisitoare, mai ales pentru că laptopurile sunt adesea mai scumpe decât echivalentele calculatoare comparabile. Achiziționarea unui laptop second hand reduceri ar putea fi o alegere rentabilă. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a cumpăra un laptop uzat, deoarece decizia nu este la fel de clară precum achiziționarea unuia nou.

Pentru început, inspectați întotdeauna un laptop pentru documente înainte de a-l cumpăra. Prezența chitanțelor autentice și a documentelor de garanție sunt primele semne că laptopul pe care intenționați să-l cumpărați este de încredere.

Laptopurile achiziționate din site-uri de renume sunt mai de încredere, prin urmare chiar dacă perioada de garanție a trecut, este un semn că laptopul a fost achiziționat dintr-o sursă credibilă. Există o serie de calculatoare second hand pe piață care nu au chitanțe de încredere sau documente de garanție, iar cumpărarea lor este de obicei o decizie teribilă și din acest motiv trebuie să optezi pentru site-uri care îți inspiră încredere.

În al doilea rând, căutați modelul laptopului pe internet pentru a determina dacă cerințele de sistem se potrivesc cu cele ale laptopului dumneavoastră preferat. Dacă se potrivesc, este și mai mult semn că laptopul este de încredere.

Achiziționați un laptop care are nu are mai mult de 5-6 ani

Durata medie de viață a unui laptop este de 5-6 ani, așa că dacă doriți să cumpărați unul care are deja 5 sau 6 ani, probabil că nu vă veți folosi prea mult de el. În plus, performanța bateriei unui laptop se diminuează în timp, astfel încât cu cât acesta devine mai în vârstă, cu atât durata de viață a bateriei acestuia va fi mai slabă. În 2022, ar trebui să evitați să cumpărați un laptop cu o dată de producție anterioară anului 2015. Deci, încă o dată, căutați modelul laptopului și data lansării.

Examinați cu atenție hardware-ul laptopului. Achiziționarea unui laptop la mâna a doua poate fi o provocare, iar multe persoane își vând calculatoarele deoarece hardware-ul poate fi defect. Așa că verificăți totul – sloturi RAM, sloturi de memorie, monitor, tastatură, trackpad, pentru a vedea dacă ceva este incorect. Verificați dacă bateria a fost schimbată.

De asemenea, înainte de a cumpăra, asigură-te că laptopul ales este potrivit pentru nevoile tale. Instalați unele programe, verificați dacă suitele Microsoft și Google sunt actualizate, vizionați câteva filme și, dacă este posibil, rulați unele instrumente de referință și vedeți dacă rezultatele se potrivesc cu recenziile de pe web. De asemenea, lansați unul sau două programe Adobe pentru a vedea dacă funcționează corect, acesta este de obicei un bun indicator al performanței laptopului.

În cele din urmă, căutați laptopuri cu cel puțin 8 GB de RAM și o unitate SSD de 256 GB. Verificați dacă laptopul second hand are cel puțin 4 nuclee și 8 fire. Așa puteți descoperi aceste informații căutând numele procesorului laptopului și numărând nucleele. În plus, veți observa o mulțime de laptopuri recondiționate vechi, cu o durata de 4-5 ani, dar de calitate, precum seria Dell XPS, care sunt oferite la un preț aparent corect în centrele comerciale.

Alege un laptop second hand potrivit pentru nevoile tale

Cumpărarea unui laptop folosit poate fi o decizie înțeleaptă. Puteți obține un computer funcțional cu un preț mult mai mic. Cu toate acestea, cumpărarea unui laptop folosit vine cu propriile sale riscuri, la fel ca și cumpărarea unuia nou, trebuie să faceți cantitatea de teste și măsuri de protecție. Cumpărarea unui laptop folosit nu este dificilă. Dacă faci câteva teste simple, s-ar putea să nu mai cumperi ceva ce vei regreta.

Ai putea crede că achiziționarea lor este o idee inteligentă, dar există mai multe probleme cu calculatoarele recondiționate. Una dintre ele este că piesele laptopului sunt schimbate frecvent și rareori vin cu vreun fel de garanție. Drept urmare, este de preferat să achiziționați laptopuri reconditionate de pe site-uri de renume. Urmați aceste proceduri dacă doriți să cumpărați un laptop folosit. Ele pot părea prea solicitante, dar învestirea unui pic mai mult timp poate oferi rezultate mai bune pe termen lung.