Sari la conținut

Căști bluetooth Sony WF-1000XM4 – singurul lucru în neregulă cu ele.

căști bluetooth sony

Aceste căști bluetooth Sony sunt de înaltă calitate, au o durată de viață foarte bună a bateriei și includ un sistem de insonorizare de ultimă generație.

căști bluetooth sony

Căști bluetooth Sony WF-1000XM4

Sony trebuie să aibă motive foarte bune pentru denumirile alfanumerice pe care le folosește pentru a se referi la gadgeturile sale, dar eu nu înțeleg. Sony WF-1000XM4 sunt printre noile lor căști bluetooth cu anulare activă a zgomotului pentru telefoane mobile sau tablete și sunt fantastice, lăsând la o parte numele.

De fapt, faptul că trebuie să mă uit în cutie (realizată din materiale reciclate, un gest frumos) de fiecare dată când trebuie să scriu despre aceste căști wireless Sony in ear este singurul lucru rău pe care îl pot semnala la căști, pentru că în rest sunt excelente și m-au făcut să uit puțin de Jabra Elite 85T și AirPods Pro, cele două căști între care alternez și cu care compar mereu toate căștile de acest tip pe care le încerc.

Cred că Elite 85T au câteva caracteristici suplimentare mai bune (putând conecta două dispozitive simultan) și că AirPods Pro sunt mai confortabile (și mai convenabile dacă folosiți un iPhone), dar nici nu au sunetul incredibil al lui WF-1000XM4 și nici tehnologia ANC (Active Noise Cancellation), care este foarte, foarte bună.

Și aș merge chiar mai departe și aș spune că sunt niște căști mai arătoase. Schimbarea de design a celor de la Sony este binevenită, deoarece predecesorii lor erau oarecum mai voluminoși. WF-1000XM4 nu numai că izolează mai bine datorită noului design și materialului noilor pernuțe, dar își menține și durata de viață a bateriei: 8 ore cu anularea zgomotului activată și 24 de ore de reîncărcare în husa sa (care este mai mică decât modelul anterior și poate fi încărcată fără fir).

Căști bluetooth cu tehnologii de top

Este greu de crezut că într-o cască atât de mică se află o baterie, difuzoare și trei microfoane pentru apeluri și pentru ca anularea zgomotului să funcționeze corect. Tehnologia Sony de a crea o bulă în capul tău, fără niciun zgomot de intrare, este lăudabilă: nu-mi aud tastatura, nu-mi aud pisica mieunând, abia mă aud când vorbesc.

Poate că nu toată lumea își dorește să fie atât de izolată în viața de zi cu zi, dar din moment ce poate fi reglată pe mai multe niveluri, iar Sony a creat sisteme astfel încât, atunci când oamenii vorbesc cu tine, muzica și izolarea fonică să fie mai ușoare și să poți auzi ce spun, nu este nicio problemă. Este o chestiune de înțelegere a modului în care funcționează aplicația gratuită, pe care vă recomand să o instalați pe telefonul mobil pentru a folosi căștile. Va dura ceva timp pentru a stăpâni toate aspectele, dar în cele din urmă este ceea ce îi face să strălucească cel mai mult.

Nu am vorbit încă despre motivul pentru care cred că sună atât de bine, dar e bine să păstrăm ce e mai bun pentru final. Pe de o parte, este o problemă de software, deoarece acceptă fișiere de sunet de înaltă calitate, dar acesta este un aspect care nu va interesa persoana obișnuită, deoarece utilizează Spotify pe telefonul mobil.

Ceea ce contează cu adevărat este hardware-ul, componentele căști bluetooth Sony. Nu vor fi căștile preferate de cei care doresc un bas abuziv, dar cei care caută un sunet echilibrat și definit la orice “înălțime” a muzicii îl vor găsi la WF-1000XM4. Sunt deosebit de impresionat de scena sonoră, de capacitatea de a crea o cameră în capul tău, astfel încât să ai impresia că asculți muzica fără căști.

    Cele mai bune casti bluetooth Sony

    Casti In-Ear Sony WF-1000XM4B

    casti bluetooth sony

    Acesta este un model care mulțumește orice cumpărător datorită calității sunetului.


Ce e în neregulă cu aceste căști bluetooth Sony

Acum vine partea proastă. Pentru tot ceea ce am spus, vă puteți imagina că acestea nu sunt căști ieftine. Costă nici mai mult, nici mai puțin de 1.199 de lei, o cifră pe care înțeleg că mulți nu vor să o plătească, alții nu pot, iar alții așteaptă Black Friday, când vor scădea puțin la preț.

Fie că vă gândiți sau nu să cumpărați căști bluetooth Sony atât de scumpe, este bine să sărbătorim faptul că Sony continuă să investească în îmbunătățirea tehnologiei căștilor sale și continuă să depășească concurența în multe privințe. Acest lucru înseamnă că concurenții lor vor trebui să fie mai înțelepți și să facă mai bine, iar cu cât mai multă varietate, cu atât mai bine pentru consumator și cu atât prețurile vor fi mai strânse pe piață.

Sper ca aceste căști bluetooth Sony WF-1000XM4 să determine Apple, Jabra, Samsung și alți producători de căști bluetooth ANC să își intensifice jocul și să lanseze noi produse în 2021. Dar, pentru moment, dacă aveți banii și vă place un sunet clar și precis, cea mai bună alegere pe care o puteți face este să cumpărați aceste aparate.