Sari la conținut

Cea mai bună Imprimantă 3D în 2024

cea mai buna imprimanta 3d

Deoarece alegerile sunt dificile când vine vorba de tehnologie sau echipamente, am ales să facem următorul articol. Am inclus în această pagină imprimantele 3D care au atras atenția multora și pe care le-am folosit.

Comparați și alegeți cea mai bună imprimantă 3D din topul nostru postat mai jos. Asta pentru că vă facem alegerea mai ușoară. Încă folosesc Creality Ender 3 și nu mă dezamăgește niciodată.

Vom alege, așadar, imprimantele care livrează o calitate de printare excelentă și care au un preț corect.

Cea mai bună imprimantă 3D pentru începători

Am numit-o astfel pentru că este foarte ușor de folosit. Am folosit personal o astfel de imprimanta 3D de la Creality și am fost foarte mulțumit de rezultate. Cu ajutorul programului Cura vei fi capabil să-i dai instrucțiuni ca: grosimea stratului (care determină calitatea detaliilor), viteza, grosimea pereților, umplutura (model, densitate) și multe altele. Atât de simplu și de complex în același timp.

Creality Ender 3 V2

imprimanta 3d buna creality ender 3 v2
Raport calitate-preț EXCELENT

Creality Ender 3 Pro

cea mai buna imprimanta 3d creality ender 3 pro
Raport calitate-preț EXCELENT

Anycubic Mega Zero 2.0

imprimanta 3d anycubic
Raport calitate-preț EXCELENT

Ce este imprimarea 3D.

Imprimarea 3D este un proces aditiv prin care se formează obiecte tridimensionale. Acest proces se efectuează în straturi succesive de material, sub diferite forme. Imprimarea 3D diferă de procesarea obișnuită a obiectelor prin faptul că este nevoie de mai multe acțiuni pentru a finaliza un obiect.

Ce este o imprimantă 3D

Pe scurt, o imprimantă 3D este un fel de robot capabil să efectueze un proces de imprimare 3D controlat de computer. Acest robot este ghidat de un cod numit g-code. G-code este un limbaj pe care oamenii îl folosesc pentru a controla o imprimantă 3D, un CNC sau fel și fel de roboți industriali. Astăzi am vorbit despre imprimantele 3D prin extrudare, așa că am aflat și care e cea mai bună imprimantă 3D care utilizează această tehnologie.

Puteți crea propriile figurine folosind un software CAD (detalii după lista de mai jos)

Cea mai bună imprimantă 3D avansată

DREMEL 3D45

cele mai bune imprimante 3d
Raport calitate-preț BUN

Sharebot Kiwi-3D

imprimanta 3d buna si ieftina
Raport calitate-preț EXCELENT

Anycubic Predator

cea mai bună imprimantă 3d
Raport calitate-preț EXCELENT

Cum funcționează o imprimantă 3D prin extrudare

Imprimarea 3D prin extrudare este un proces de turnare succesivă a straturilor de plastic sau metal. Acest proces folosește un filament de material care trece printr-o duză fierbinte care topește materialul. Partea care este responsabilă de acest proces este extruderul. Imprimantele 3D care utilizează această tehnologie sunt cele mai frecvente în rândul celor care le folosesc acasă.

Cum se folosește o imprimantă 3D:

După achiziționarea unei imprimante 3D și montarea acesteia urmând instrucțiunile furnizate, sunt doar 2 pași de urmat:

Descărcați software-ul sau software-ul universal, cum ar fi Cura by Ultimaker, pe computer (poate fi si un PC de gaming). Acest software este utilizat pentru felierea figurinelor și scrierea G-codului pentru a livra instrucțiuni imprimantei 3D. În aceste programe de feliere puteți încărca și crea fișierul g-code pentru o imprimantă 3D pentru modelele descărcate de la Thingiverse, de exemplu. Thingiverse e un site unde utilizatorii de imprimante 3D își etalează proiectele și sunt valabile pentru decarcat. Sau puteți crea propriile modele de figurine sau piese într-un software CAD (proiectare asistată de computer), cum ar fi FreeCAD. Aceasta este o versiune gratuită a unuia dintre cele mai bune programe de creație și modelare 3D. Folosesc acest software și am început să îl înțeleg, ajungând la stadiul de semi-pro.

Modele în FreeCAD

Descarcă FreeCAD

Puteți urma acest pas dacă doriți să vă creați propriile proiecte sau lucruri de care aveți nevoie și nu le puteți găsi nicăieri în format g-code. Puteți începe prin descărcarea software-ului CAD.
Odată ce aveți modelul 3D al lucrului pe care doriți să-l imprimați, trebuie să îl deschideți în programul de feliere (Cura). După acest pas, trebuie doar să salvați fișierul în formatul acceptat de imprimanta 3D.
De aici puteți apăsa pe „print” sau să salvați fișierul pe un card de memorie, îl introduceți în imprimantă și voila.

Spor.

Întrebări frecvente despre imprimante 3D

Ce poți face cu o imprimantă 3D?

Cu o imprimantă 3D putem face aproape orice piesă din plastic, fie o piesă folositoare într-un loc anume sau doar un caracter din desene sau filme. Ultima dată mi-am confecționat un suport care ține ușa deschisă la perete, clema care ține suportul capotei mașinii și poze (litophane), merită să căutați asta pe google imagini. Am economisit astfel și timp și bani.

Cum funcționează o imprimantă 3D?

Imprimanta 3D, la fel ca în construcții, pune strat peste strat (în acesta caz de plastic) și construiește figurinele în urma fișierelor trimise către aceasta. Un filament din plastic de pe o rolă este introdus prin extruder (nu am găsit un termen în română), unde este încălzit la 200grade Celsius, apoi iese prin diuza care îl așează în straturi succesive formând structuri de la cele mai simple la cele mai complexe.

Cât costă o imprimantă 3D?

Imprimantele 3D, deși par atât de complicate, de fapt ele sunt atât de simple încât și prețul acestora este mai mic decât al unor laptopuri. Cred ca cu asta am spus tot, si da, cam oricine își poate permite o imprimantă 3D pentru acasă.