Sari la conținut

Cel mai bun Dedurizator de apă – Recomandări

Astăzi vom analiza un obiect foarte util pentru cei care au fântână acasă sau care obișnuiesc să folosească apă de la chiuvetă, dedurizatorul de apă: cum funcționează și cum se poate cumpăra online, economisind bani. Mai întâi de toate, să vedem în detaliu ce este dedurizatorul de apă. Un dedurizator de apă este un dispozitiv care elimină toate substanțele care fac ca apa de la robinet să fie neplăcută, cum ar fi calciul, magneziul și toți cationii metalici. Prin urmare, este o modalitate de a face apa de la robinet potabilă și plăcută, astfel încât să evitați să o cumpărați din supermarket și să o aveți mereu la îndemână în casă.

CUM FUNCȚIONEAZĂ UN DEDURIZATOR DE APĂ?

Un dedurizator de apă este un dispozitiv care gestionează concentrația de săruri din apă, prevenind fenomenul de calcar. În mod obișnuit, îndulcirea apei înseamnă reducerea durității acesteia și, prin urmare, a substanțelor din ea care cauzează depunerile de calcar. Acest lucru este util pentru uz industrial, dar și pentru uz casnic, pentru a avea apă mai puțin dură.

proces dedurizarea apei

Ce este apa dură? Una dintre cauzele apei dure este prezența în ea a mineralelor, inclusiv a calciului și a magneziului, care o fac mai puțin solubilă.

Dar de ce ar trebui să folosim un dedurizator de apă? Este foarte simplu, deoarece calcarul este primul element care se depune în apa pe care o folosim pentru călcat, în obiectele sanitare și în băi, provocând deteriorarea și blocarea țevilor. Acest lucru poate provoca deteriorarea aparatelor de uz casnic, cum ar fi mașinile de spălat, și înfundarea instalațiilor sanitare.

Acesta este un prim element care ne permite să înțelegem de ce dedurizatoarele de apă sunt utilizate pe scară largă și în scopuri casnice. În plus, apa “dură” poate provoca alergii ale pielii, poate face ca părul să fie dificil de aranjat și poate modifica compoziția detergenților și a agenților de curățare. Desigur, apa dură poate deteriora vasele și păta hainele atunci când este încălzită.

Un dedurizator de apă trebuie să respecte reglementările emise de Ministerul Sănătății.

Funcționarea dispozitivului de dedurizare a apei este foarte simplă: de obicei, acesta are un recipient pentru rășini și unul pentru săruri și, prin intermediul setărilor, efectuează ciclul de dedurizare a apei. Acest lucru este posibil datorită schimbului dintre ionii de sodiu fixați în rășini și sărurile de calciu, magneziu și fier, care sunt reținute de filtrele care trebuie curățate periodic.

Prin acest proces simplu, vom avea mai puțină apă dură, ceea ce are multe beneficii pentru uz casnic și industrial.

apa dura vs apa dedurizata
Diferența vizibilă între apadură și apa dedurizată

După cum am văzut deja, aceste produse sunt folosite pentru a reduce concentrația de săruri de calciu și magneziu, care sunt principala cauză a formării calcarului. Prin urmare, un dedurizator de apă nu numai că are o serie de beneficii, dar reduce și contracarează formarea de calcar. Dacă vrem să intrăm în detalii, reacțiile chimice care au loc în apă, care acționează asupra bicarbonaților de calciu și de magneziu, permit formarea unor substanțe care nu sunt solubile în apă, adică celebrul calcar. Duritatea apei se măsoară în grade franceze (°Fr), unde 1°Fr. corespunde la 10 ppm. de carbonat de calciu. Pe baza acestor valori putem avea o scală detaliată a ceea ce se numește de fapt “duritatea” apei și, astfel, o putem măsura în mod concret.

În timpul a ceea ce se numește, în termeni tehnici, procesul de dedurizare a apei, ionii de calciu și magneziu sunt schimbați cu ioni de sodiu prin trecerea prin straturi de rășini pentru a elimina reziduurile.

PREȚURI DEDURIZATOARE DE APĂ

Un dedurizator de apă este, de obicei, un echipament destul de costisitor. Pentru a funcționa corect, este necesar să se folosească săruri prin care sunt atrași ionii de fier. Prețurile unui dedurizator de apă variază de obicei de la câteva sute de lei la câteva mii de lei. De luat în considerare, însă, este faptul că, odată achiziționat, acesta vă permite să economisiți la mulți alți factori, cum ar fi cumpărarea apei sau asigurarea durabilității aparatelor și țevilor care, dacă sunt deteriorate, pot necesita mulți bani pentru a fi reparate.

De precizat este faptul că dedurizatoarele de apă nu se numără printre cheltuielile deductibile pentru deducerea de 65%. Cu toate acestea, în cazul modernizării instalațiilor sanitare, pot fi deduse până la 50% din costurile de achiziție a dedurizatorului.

Astăzi vă vom prezenta cele mai bune oferte online pentru achiziționarea unui dedurizator de apă excelent, cu o economie de bani deloc neglijabilă.

Cele mai bune dedurizatoare de apă

dedurizator apa
26 litri

Dedurizator apa Purifyo


dedurizator apa ieftin
19 litri

Dedurizator apa BoneX


dedurizator apa bun
25l

Dedurizator apa Clack


Pentru înțelegerea importanței acestui sistem, vă rugăm să citiți întregul articol.

AVANTAJELE UNUI DEDURIZATOR DE APĂ

Utilizarea dedurizatoarelor de apă poate oferi beneficii excelente, inclusiv economii de energie și curățarea și întreținerea aparatelor de uz casnic. Astfel, putem avea beneficii tangibile încă de la început, cum ar fi:

  • Economii de costuri energetice
  • Mai puțină întreținere cauzată de calcar
  • Eliminarea petelor și depunerilor de calcar
  • Reducerea utilizării detergenților și a produselor de îngrijire corporală
  • O mai mare igienă prin utilizarea unei ape cu o duritate mai mică

Aceștia sunt doar câțiva dintre factorii care ne permit să înțelegem cum un dedurizator pentru apa din locuința noastră este cu adevărat un element de luat în considerare atât pentru bunăstarea familiei, cât și pentru economii în timp.

Am vorbit deja despre dedurizatoarele de apă, dar astăzi am analizat o problemă diferită: duritatea apei și modul în care un dedurizator de apă poate rezolva problemele noastre. Un lucru pe care nu l-am menționat este că aceste dispozitive sunt foarte utile, ca să nu spunem indispensabile, pentru apa luată din fântâni, care este adesea foarte dură și poate deteriora aparatele de uz casnic și țevile.

PROBLEME CAUZATE DE APA DURĂ

Principala problemă cu apa “dură”, adică apa care curge în mod normal prin țevi, este prezența ionilor. Acești ioni interferează cu utilizarea săpunurilor și a detergenților de diferite tipuri, provocând acumularea de calcar în conducte și accelerând deteriorarea acestora prin coroziune galvanică prematură.

Dimpotrivă, prin instalarea unui dedurizator de apă, apa își pierde această “duritate”, iar detergenții și săpunurile folosite nu mai reprezintă o problemă. Dimpotrivă, săpunurile alunecă lin și nu lasă partea lor spumoasă, care este cea care provoacă calcarul pe suprafețe.

Duritatea apei este cauzată în principal de concentrații ridicate de săruri de calciu și magneziu. Prin urmare, este important să se elimine această duritate prin intermediul unor dedurizatoare de apă sau prin utilizarea unor agenți chelați care permit magnetismului sau electrolizei să elimine ionii.

DEDURIZATOR DE APĂ PENTRU UZ CASNIC

Așa cum am menționat în paragrafele anterioare, dedurizatorul de apă este un dispozitiv care permite eliminarea ionilor de calciu și magneziu prezenți de obicei în apa folosită în casele noastre. Aparatul de dedurizare a apei este conectat direct la sistemul de apă menajeră și, datorită unui așa-numit proces de “schimb”, este capabil să elimine ionii încărcați pozitiv, schimbându-i cu sodiu și potasiu (care sunt minerale). Acesta este un proces care poate avea loc în trei moduri diferite: manual, semiautomat sau automat.

Atunci când alegeți dedurizatorul de apă potrivit pentru dumneavoastră, trebuie luată în considerare cantitatea de duritate din apa care iese din conducte și, pe baza acesteia, va fi ales cel mai potrivit dedurizator care își poate face treaba perfect.

În acest scop, vom analiza diferitele tipuri de dedurizatoare disponibile pe piață și potrivite pentru nevoile dumneavoastră. De exemplu, dedurizatorul magnetic funcționează cu ajutorul unei tehnologii speciale. Pur și simplu formează un câmp magnetic care transformă calciul în aragonit, un carbonat de calciu neutru, care este mult mai puțin dăunător și mai puțin incrustant. Este clasificat ca fiind un înmuiere, deși experții nu l-ar numi așa. Deducătorul magnetic nu schimbă calciul în sodiu, ci doar transformă calciul în carbonat. De fapt, scopul principal al acestui dispozitiv este conservarea aparatelor, a țevilor și a robinetelor, precum și ajutarea la eliminarea halourilor de pe vase după spălarea vaselor.

Un alt model, însă, este dedurizatorul de apă, care permite potabilizarea apei. Acesta atinge niveluri foarte ridicate de cerere, deoarece aduce mai multe beneficii. În primul rând, faptul de a avea mereu apă potabilă în toată casa este un factor de confort extrem. În al doilea rând, s-ar economisi o mulțime de bani, deoarece nu ar mai trebui să cumpărați sticle de la supermarket. Și, în cele din urmă, ar rezolva, sau cel puțin ar îmbunătăți, problema deșeurilor de plastic, care are un impact foarte grav asupra ecosistemului nostru. În ciuda tuturor acestor lucruri, permite ca apa să conțină toate mineralele naturale de care are nevoie organismul nostru.

În general, dedurizatoarele de apă nu numai că permit reducerea semnificativă a consumului de detergent cu 70%, ci și utilizarea unor programe de spălare mai scurte în mașina de spălat vase, cu vase și pahare fără halouri și acumulări de calcar. De asemenea, acestea fac ca rufele să fie mult mai moi și mai curate. De asemenea, nu trebuie subestimat nici beneficiul pe care îl aduce cazanelor. De fapt, datorită trecerii prin conducte a apei proaspete, fără calcar, se poate garanta o economie de energie considerabilă (aproximativ 15-20%) pentru încălzirea apei calde. De asemenea, este capabil să crească eficiența sistemelor de încălzire solară, a aerului condiționat și a tuturor aparatelor de uz casnic care funcționează datorită implicării apei. Există dedurizatoare de apă conectate la rețeaua de apă, cu un debit de apă suficient pentru a conecta la acesta diferite aparaturi, de exemplu, un aparat de spălat cu presiune. Folosind apă dedurizată, evităm distrugerea aparaturii din cauza calcarului.