Acasă » Cel mai bun Laptop de Gaming ieftin în 2021

Cel mai bun Laptop de Gaming ieftin în 2021

Așa cum spune titlul acestei postări, aici puteți găsi nu numai un clasament al celor mai bune laptopuri pentru jocuri, ci și faptul că sunt selectate având în vedere accesibilitatea lor. Raportul calitate-preț are un rol foarte important în crearea acestui clasament pentru a alege cel mai bun laptop de gaming ieftin.
Dacă preferi un laptop pentru jocuri în loc de un desktop, chiar acum citești randurile potrivite.

Cel mai bun laptop de gaming ieftin

cel mai bun laptop de gaming ieftin și bun

Cele mai bune laptopuri de gaming, cu toate că sunt multe cu specificații similare în aceeași gamă de prețuri, se deosebesc în principal după sistemul lor de răcire. Cel mai bun laptop de gaming vine cu un sistem de răcire îmbunătățit care permite internelor să funcționeze la temperatura optimă. În rest, e datoria ta să-ți alegi specificațiile dorite.

Top 3 cele mai bune laptopuri de gaming ieftine

Am comparat mai multe laptopuri de gaming ieftine și am dedus că sistemele de răcire ale acestor 3 laptopuri își fac treaba foarte bine. Aspectul important al acestui fapt este asigurarea unui mediu optim de funcționare ale internelor. Vorbim aici despre laptopuri de gaming cu specificații destul de mari pentru prețul la care sunt puse pe piață. Așadar, am aflat și care sunt cele mai bune laptopuri de gaming ieftine dar destul de performante pentru 2021:


Cel mai bun laptop de gaming ieftin – Raport calitate-preț

Deci, cel mai bun laptop de gaming accesibil pentru tine poate fi văzut aici. Chiar dacă prețurile sunt mai mici, acest lucru nu înseamnă că aceste laptopuri de gaming ieftine nu sunt bune. De multe ori prețurile depind de brand. Acestea sunt calificate în top fiind testate prin rularea celor mai populare jocuri și analizând comportamentul acestora, în același timp urmărind și șistemul de răcire și temperatura în sarcină.

La finalul acestei postări voi posta specificațiile laptopului de gaming pe care îl folosesc eu. Îl folosesc chiar acum, în timp ce scriu această postare. Acesta este un HP OMEN cu o configurație și specificații care îmi plac la nebunie. Îmi place RTX de la nVidia. Vreau să scriu despre asta pentru că este cu adevărat impresionant. Este foarte accesibil, iar specificațiile sunt minunate. Joc PUBG la rezoluție ULTRA. (Acesta poate fi un reper pentru a alege un laptop de gaming ieftin și performant în același timp).


Cum alegi cel mai bun laptop de gaming ieftin

Deocamdată, să vedem care sunt principalele aspecte la care trebuie să ne uităm atunci când dorim să cumpărăm un laptop de gaming bun și ieftin.
Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoașteți atunci când cumpărați „cel mai bun laptop de gaming ieftin”. Vom vorbi în mare despre aspectele importante ale unui laptop de gaming.


Procesor – CPU


Procesoarele au evoluat destul de mult în ultimii ani, Intel ajungând la a 11-a generație în 2021. Procesoarele Intel sunt preferatele mele, dar aici voi scrie și despre cele de la AMD. Desigur, după ce am comparat performanțele dintre ele, am reușit să le plasez într-un top. Un i5 sau i7 din generația a10-a sau a11-a sau un AMD Ryzen 7 4800 e perfect.

Placă grafică – GPU


Jocurile de astăzi necesită o placă grafică performantă pe care mulți dintre noi nu ne-am putut permite să o achiziționăm în trecut. Dar acum au devenit destul de accesibile. Dacă ai o placă grafică de 6-8 GB, ești cel mai tare, ca să zic așa. Favoritele sunt plăcile grafice RTX, o generație a tehnologiei mai nouă care a apărut nu cu mult timp în urmă.


Unitate de stocare – SSD / HDD


Unitatea de stocare este importantă, evidențiind viteza de scriere a informațiilor pe hard disk. Cu cât această este mai rapidă, cu atât performanța computerului va fi mai mare. Această unitate face o echipă bună cu memoria RAM a computerului. Un SSD pentru fișierele de sistem și un HDD pentru a stoca jocurile pot fi cea mai bună alegere. Nu trebuie să căutăm neaparat un laptop care le are pe amandouă, de obicei, mulți înlocuiesc unitatea optică (care au) cu un SSD sau un HDD. Unele laptopuri vin cu slot SSD M.2 și un altul SATA pentru un alt SSD sau HDD.


Memorie RAM


RAM este partea care rulează informații la viteze mari. Cu cât memoria RAM este mai mare, cu atât calculatorul va funcționa mai bine. Informațiile care trec prin RAM indică întregului computer cum și ce să ruleze. Pentru un laptop de gaming se recomandă minim 8GB RAM. Noi am spune că o memorie RAM de 16GB ar trebui să fie obligatorie, atunci când avem un procesor bun și o placă video cu 6GB VRAM.

Sistem de răcire

După cum știm deja, sistemul de răcire este caracteristica cheie pentru ca internele să funcționeze așa cum este promis. Acesta este aspectul cheie după care am inclus cele mai bune laptopuri în lista noastră.


Atunci când alegi cel mai bun laptop de gaming, trebuie să ții cont de câteva lucruri.

Cele mai importante aspecte de luat în considerare la cele mai bune laptopuri de gaming

După importanța acestora, ele sunt și aflăm despre ele urmărind :

  • Comportamentul general în timpul rulării celor mai populare jocuri
  • Temperatura în sarcină
  • Diferențele valorilor rulând jocuri la rezoluție crescândă
  • Utilizarea memoriei RAM, CPU și GPU
  • Timpul de răcire totală după ce sarcina afost redusă
    • Dacă un laptop se răcește repede, inseamnă că sistemul de răcire este unul îmbunătățit


Cele mai bune laptopuri de gaming ieftine

Am urmărit laptopurile cuprinse în gama de prețuri între 4.000 și 10.000 de lei cu specificații decente pentru cele la prețul minim. Nu putem spune că peste 6000 de lei este un preț ieftin, dar considerăm că performanța laptopurilor peste 6000 de lei prezentate mai jos merită toți banii.

Pe lângă cele de mai sus care au specificații high în ciuda prețului mic, venim și cu altele la fel de bune cu specificații decente și prețuri decente. Această listă este făcută după ce am testat și mai multe configurații de laptopuri, urmărind aceleași criterii de testare.


Configurația mea este:

Ecran de 15,6inch
Rată de reîmprospătare 144Hz
Procesor – Intel i7-10750H – 12Cores – 2.6 – 5.0 GHz
GPU – NVIDIA GeForce RTX 2060 – 6GB
RAM – 16 GB DDR4
Stocare – SSD de 1TB
Deci, după configurația mea vă puteți ghida ca să vă cumpărați cel mai bun laptop de gaming dorit, asta deoarece eu vă asigur că (virgulă) cu această configurație pot rula cele mai noi jocuri la rezoluție înaltă fără probleme.

Poți vedea cum să îți alegi specificațiile perfecte în funcție de nivelul la care vrei să joci – aici.

Deci…

Cu toate acestea, criteriile de referință spun doar o parte din poveste. Deci, pentru a afla dacă un laptop este bun în anul curent, trebuie să ne asigurăm că poate rula cele mai populare jocuri fără probeleme. Așa vom decide și dacă acesta se va numi un laptop de gaming bun și în anii următori.

Ecranul, calitatea sunetului, tastatura, trackpad-ul și designul general sunt importante, așa că acestea sunt cu siguranță lucruri pe care vrei să le verifici înainte de a-l cumpăra.

De fapt, dacă dispozitivul obține un scor ridicat în toate aceste domenii, are șanse mari să ajungă pe lista celor mai bune laptopuri de gaming pentru 2021. Asta înseamnă că puteți cumpăra oricare dintre cele mai bune laptop-uri de jocuri din lista de mai sus cu deplina încredere că obțineți un dispozitiv de joc ucigaș care va rezista și în anii următori.

Pentru o experiență nemaipomenită în timpul jocului se recomandă un setup de gaming minim care trebuie să includă:

Până data viitoare, GL, HF 🙂


Întrebări și răspunsuri

Care sunt cele mai bune laptopuri de gaming?

Tot ce putem răspunde este că ASUS ROG Zephyrus Duo 15 și Lenovo Legion 7 au primit cele mai mari note din multe puncte de vedere. Nu putem spune că există cel mai bun laptop de gaming, asta pentru ca fiecare laptop trece prin anumite teste înainte să iasă pe piață și fiecare din ele e bun în scenarii diferite, totul depinde de utilizatorul care trebuie să știe pentru ce va folosi laptopul respectiv.
Ca și raport calitate-preț (adică ieftine dar performante), Asus ROG Strix G15, MSI GL65 Leopard cu procesor Intel și ASUS ROG Zephyrus G14 cu procesor AMD (pentru fanii AMD) sunt recomandate puternic.

Recomandare laptop gaming?

Cele mai frecvente recomandări în 2021 sunt ale laptopurilor cu procesoare Intel din generația a 10-a sau procesoare AMD Ryzen 9 sau Ryzen 7 și plăci video de la GTX 1660Ti la RTX 2060 și versiunile mai noi. Ca nume și modele le putem alege in funcție de preț.

Care e cel mai bun laptop de gaming de buget

Din gama de buget fac parte, de asemenea, laptopuri de gaming destul de performante, cum ar fi: Asus ROG Strix G15 cu procesor i7-10870H, MSI GL65 Leopard cu procesor i7-10750H și ASUS ROG Zephyrus G14 cu procesor AMD Ryzen 9.

Ce placa video trebuie sa aiba un laptop de gaming

Plăcile video de la GTX 1660Ti la RTX 2060 și versiunile mai noi sunt recomandate deoarece, când ai un laptop de gaming, tentația de a încerca jocuri noi te incearcă. In 2021 plăcile video performante nu mai sunt atât de scumpe ca la început, deci și prețurile laptopurilor au devenit accesibile.

Cum stiu daca un laptop e bun pt mine?

După cum am spus mai sus, ca un laptop proiectat pentru gaming să fie încadrat in lista cu „cele mai bune laptopuri de gaming” trebuie să ruleze cele mai noi jocuri apărute. Astfel ne vom asigura și că va suporta ce va veni în anii următori.