Sari la conținut

Cel mai bun multicooker: Ghid de cumpărături

Acesta este ghidul tău de cumpărături pentru cel mai bun multicooker din 2023, actualizat în ianuarie. Veți găsi o serie de informații și considerații pentru alegerea modelului potrivit pentru dumneavoastră și multe altele.

Ce este și la ce se folosește un multicooker.

Un multicooker este oarecum un aparat inteligent de gatit de ultimă generație, usor de folosit, care vă permite să gătiți alimentele în mod automat, datorită unor programe prestabilite care știu cum să facă rețetele. Prin urmare, acestea sunt capabile să facă aproape toată treaba.

cel mai bun multicooker
Pui pregătit la multicooker

Există multe modele, funcțiile lor pot fi mai mult sau mai puțin avansate și procesele de gătit pot fi mai mult sau mai puțin structurate. Acestea diferă de procesoarele de alimente și de roboții de bucătărie. Unele pot integra o friteuză cu aer.

Cum funcționează un multicooker

Un multicooker este un tip de aparat mic care combină funcțiile unui slow cooker, ale unui aparat de gătit sub presiune, ale unui aparat de gătit orez și, deseori, ale altor aparate de gătit, cum ar fi o tigaie pentru sosuri sau un aparat de gătit cu aburi. De obicei, are o oală de gătit detașabilă din metal sau ceramică, un element de încălzire și un panou de control cu butoane sau un ecran tactil pentru selectarea funcțiilor de gătit și pentru setarea timpilor și temperaturilor de gătire.

Pentru a utiliza un multicooker, mai întâi adăugați ingredientele în vasul de gătit și alegeți funcția de gătit și setările dorite de pe panoul de control. Multicooker-ul va încălzi apoi ingredientele cu ajutorul elementului de încălzire și le va găti în funcție de funcția și setările alese. Unele multicookere au un temporizator încorporat care va opri automat elementul de încălzire și va trece la o setare “păstrare la cald” odată ce timpul de gătire s-a scurs (am observat asta la multicookerul meu Tefal, pe care îl puteți vedea primul în top 3, puțin mai jos). Altele pot fi controlate de la distanță cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone.

Un aparat multicooker poate fi folosit pentru a găti o mare varietate de feluri de mâncare, inclusiv supe, tocănițe, cereale, fasole, legume și carne. Acestea sunt adesea mai rapide și mai eficiente din punct de vedere energetic decât gătitul pe aragaz sau în cuptor și pot produce rezultate consistente cu mai puțin efort.

Cum să alegeți cel mai bun multicooker

Atunci când cumpărați un multicooker, există mai multe lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare:

 • Dimensiunea și capacitatea: Luați în considerare dimensiunea gospodăriei dvs. și cât de multă mâncare gătiți de obicei deodată. Un multicooker mai mare poate fi mai potrivit pentru o familie numeroasă, în timp ce unul mai mic poate fi mai potrivit pentru o singură persoană sau un cuplu.
 • Funcții: Diferite aparate multicooker au funcții și capacități diferite. Unele pot găti doar orez, în timp ce altele pot să soteze, să gătească la aburi, să gătească lent, să gătească sub presiune și multe altele. Luați în considerare ce funcții sunt cele mai importante pentru dvs. și alegeți un multicooker care are aceste caracteristici.
 • Marca și reputația: Căutați o marcă de renume cu recenzii bune din partea clienților. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că obțineți un produs de calitate, care este fiabil și va dura mult timp.
 • Preț: Determinați-vă bugetul și căutați un multicooker care să se încadreze în el. Țineți cont de faptul că, de multe ori, primiți ceea ce plătiți, așa că poate merita să investiți într-un multicooker de calitate superioară dacă intenționați să îl folosiți frecvent.
 • Ușurința de utilizare: Luați în considerare cât de ușor este multicookerul de utilizat și de curățat. Căutați unul cu o interfață ușor de utilizat și cu piese care pot fi spălate în mașina de spălat vase.
 • Caracteristici de siguranță: Asigurați-vă că multicooker-ul pe care îl alegeți are caracteristici de siguranță, cum ar fi o supapă de închidere automată sau de eliberare a presiunii. Acestea pot ajuta la prevenirea accidentelor și vă pot asigura că multicookerul dvs. este sigur de utilizat.

TOP 3 – Cel mai bun multicooker

Multicooker Ninja Foodi (OP300EU)

Cel mai bun multicooker #1

cel mai bun multicooker

Rating: 5 din 5 stele (1 recenzie)

Brandul Ninja Kitchen produce numeroase aparate, al căror model emblematic este, fără îndoială, Ninja Foodi, care combină puterea unui multicooker cu funcționalitatea unei friteuze cu aer.

Foodi poate găti sub presiune, găti încet, sotezi, găti cu aburi și prăji în aer liber. De asemenea, dispune de tehnologia TenderCrisp: un amestec de gătit sub presiune și prăjire în aer care vă permite să obțineți rapid un rezultat crocant. Ninja Foodi vine cu un bol de 6 litri și un coș de prăjire detașabil de 3,2 litri. Ninja Foodi este dotată cu un temporizator de o oră și este capabil să atingă cea mai mare temperatură dintre toate aparatele de prăjit cu aer comprimat: 210 grade.

Ninja Foodi este foarte voluminos: trebuie să țineți cont de acest lucru dacă aveți un blat de lucru mic.

Setările sunt controlate prin intermediul unui panou amplasat în partea din față, sub un afișaj digital. Comenzile de control al timpului și al temperaturii sunt situate de o parte și de alta a acestui afișaj. În timpul gătitului, timpul se derulează pe afișaj, ceea ce facilitează urmărirea timpilor de gătire. Nu există setări preprogramate, astfel încât tipul de gătit, timpul și temperatura trebuie selectate manual pentru fiecare sarcină. Ninjia Foodi este o mașină foarte versatilă și este, de asemenea, surprinzător de silențioasă.


Multicooker Instant Pot Duo Evo Plus 6

Cel mai bun multicooker #2

multicooker instant pot
Rating: 5 din 5 stele (4 recenzii)

Acest Instant Pot Max de 5.7 litri este impresionant, în special când vine vorba de prepararea orezului și de rumenire, primind scoruri foarte bune în aceste moduri.

Dar iată care este problema noastră: De fiecare dată când am gătit folosind fasole uscată în modul de gătire sub presiune, a apărut un mesaj “Arsură”. A trebuit să ne oprim, să amestecăm, să închidem capacul și să lăsăm să atingă din nou presiunea.

Alerta de ardere a alimentelor este un mecanism de siguranță care oprește încălzirea pentru a preveni arderea alimentelor, dar țineți minte că acest avertisment poate apărea și atunci când gătiți alimente foarte bogate în amidon care se depun pe fundul oalei. Pentru a testa funcția, am gătit piept de pui timp de 3 ore – a fost fraged și delicios.


Multicooker Tefal One Pot

Cel mai bun multicooker #3

multicooker tefal
Rating: 5 din 5 stele (19 recenzii)

Pe acesta îl dețin personal, iar după cum am rămas plăcut surprins, chiar am achiziționat 3, pentru 3 membrii ai familiei care locuiesc la adrese diferite. Prețul este destul de mic pentru ce pot face cu el. Bine construit și cu o capacitate mare de 6l, aparatul de gătit electric sub presiune Tefal All-in-One este un multicooker, un aparat multifuncțional excelent, dar lipsa instrucțiunilor utile îl face un produs mai bun pentru cei cu experiență în astfel de dispozitive, personal nu mi s-a părut greu de utilizat. Dar internetul s-a umplut deja de tutoriale. Să nu vă speriați de eroarea E2, deoarece unele programe nu necesită capacul închis, verificați capacul dacă apare eroarea.


Ghid de cumpărături – cel mai bun multicooker

În zilele noastre, cu ritmul de viață cu care se confruntă o familie modernă, devine foarte dificil să te întorci acasă de la serviciu și să găsești timpul potrivit pentru a te dedica în mod corespunzător copiilor sau partenerului, deoarece ești mereu supraîncărcat de treburi de făcut.

Din fericire, cel puțin în bucătărie, există o soluție care vă va permite să economisiți timp și să aduceți pe masă, în fiecare zi, preparate gustoase și diferite, rapid și ușor.

Răspunsul este un multicooker bun. Mai jos veți găsi un ghid cu câteva sfaturi pentru a alege cel mai bun multicooker pentru nevoile dumneavoastră și un clasament al celor mai populare modele.

Lucruri de luat în considerare atunci când vreți să cumpărați cel mai bun multicooker

Pentru a vă scuti de pierderea timpului de cercetare și de citire a diverselor caracteristici, opinii sau recenzii, ne-am gândit să vă prezentăm și elementele cheie de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra cel mai bun multicooker pentru noi.

Putere și măsurători

În primul rând, este vorba de putere, care este decisivă nu numai pentru diferitele tipuri de gătit, ci și importantă pentru orice economie de energie. Optați pentru un multicooker cu o putere mai mică, de la 800 la 1000 de wați pentru a economisi bani, sau peste 1500 pentru putere maximă.

Nimeni nu își dorește un produs voluminos care nu se potrivește în bucătărie. O capacitate internă mare de până la 5 litri este ideală pentru a vă hrăni întreaga familie.

Setări de presiune

Gătitul sub presiune este poate cel care provoacă cea mai multă anxietate și tensiune, mai ales pentru începători. De aceea, credem că este important să cumperi un multicooker care nu numai că include gătit sub presiune, dar are și setări simple, clare și precise.

Programe de gătit

Printre gama largă de produse de pe piață, există multe multicookere cu diferite programe de gătit. Există modele care vă permit să coaceți, să prăjiți, să gătiți la aburi sau să gătiți sub presiune și depinde de dvs. să îl alegeți pe cel mai bun pentru a vă satisface nevoile.

Aceste programe sunt decisive pentru că sunt cele care vă permit doar să adăugați ingredientele și să gătiți totul fără să vă faceți griji cu privire la rețetă.

Modelele de bază au cel puțin 4 până la 10 programe, iar modelele profesionale pot avea până la 30 de combinații diferite. Atenție însă, există câteva programe esențiale care trebuie să fie întotdeauna prezente:

 • Program de prăjire: Acest program vă permite să obțineți o prăjire perfectă, indiferent dacă folosiți alimente proaspete sau congelate. Este nevoie doar de puțin sau deloc ulei sau condimente pentru a obține un rezultat final asemănător cu cel al unui bar, fără miros și fără efort.
 • Program de prăjire la grill: acest program vă permite să gătiți orice, de la carne la pește, creând un exterior crocant și un interior mai moale. La unele modele în care este prezent grătarul, este posibil să se obțină, de asemenea, o gătire similară cu cea la grătar.
 • Program pentru supe și tocănițe: acest program este special conceput pentru prepararea de supe și tocănițe, cu legume, dar și cu carne sau leguminoase, după dorință. Este un aliat prețios, mai ales iarna, când prepararea tocănițelor necesită mult timp, care nu este întotdeauna disponibil.

Curățare

Unul dintre cele mai importante aspecte este ușurința cu care poate fi curățat un multicooker. Vă sfătuim să optați pentru cele care sunt ușor de demontat și care vă permit chiar să le puneți direct în mașina de spălat vase.

Design și dimensiuni

Designul și dimensiunea unui multicooker variază de la un model la altul, existând cele mai minimaliste, care sunt cu siguranță în avangarda designului și cele mai simple sau mai tehnologice, dar pline de funcționalitate. În general, indiferent de buget, acestea sunt produse bine făcute și perfect sigure.

Materialul este important nu numai pentru un factor estetic, ci și pentru calitatea produsului. Pe lângă materialul exterior, ar trebui să se țină cont și de materialul interior al vaselor, deoarece acesta face diferența.

Acoperirea ideală este cea ceramică, deoarece oferă o rezistență optimă la timp, uzură și căldură. Alte materiale sunt, de asemenea, bune, cum ar fi teflonul, care este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit pentru vasele de gătit.

Cu toate acestea, teflonul este mai delicat, așa că trebuie să aveți grijă când folosiți ustensile din oțel și când spălați cu bureți și agenți agresivi. Aparatele de gătit multiple cu vase antiaderente nu sunt ideale, deoarece sunt de calitate slabă și alimentele vor avea tendința de a se lipi de ele. În cele din urmă, aluminiul turnat sub presiune, care este foarte ușor și rezistent la căldură, poate fi un bun compromis.

Cele mai mari modele au o capacitate a coșului de cel puțin 4,5 litri, dar pot avea și șase litri sau mai mult. Deci, în general, un aparat poate găti până la șase porții în același timp. Modelele mai mici au trei sau patru litri și, prin urmare, pot procesa două până la patru porții în același timp. Desigur, totul depinde de tipul de mâncare pe care îl alegeți.

Alte lucruri de luat în considerare pentru a alege cel mai bun multicooker

Afișajul și comenzile trebuie, de asemenea, studiate cu atenție, deoarece pot fi mai mult sau mai puțin decisive. Cele care sunt mai ușor de utilizat, cu câteva setări, sunt ideale pentru cei care nu sunt familiarizați cu sistemele electronice.

Afișajul retroiluminat este întotdeauna convenabil, meniul poate fi normal cu butoane sau tactil în cazul modelelor mai avansate.

 • Funcția de pornire întârziată. Aceasta este cea mai bună modalitate de a porni multicookerul mai târziu, în timp ce sunteți la serviciu, dormiți sau nu ați terminat de citit întreaga pagină a cărții. Astfel puteți avea în continuare mâncarea pregătită și în așteptare.
 • Funcția de abur. Ideală pentru cei care doresc să încerce să gătească sănătos, fără grăsimi. Cu un multicooker, este perfect posibil pentru a pierde în greutate sau pentru a îmbunătăți digestia.
 • Păstratul la cald. Suntem siguri că nu veți putea mânca întotdeauna imediat ceea ce ați pregătit, de aceea este important să păstrați mâncarea la cald în multicooker.
 • Gătire ventilată. Prin intermediul unui ventilator intern, se permite răspândirea uniformă a căldurii, astfel preparatele se gătesc uniform.
 • Gătire lentă. un mod care gătește la o temperatură scăzută și este perfect pentru acele mâncăruri speciale care trebuie gătite încet și uniform.
 • Gătire rapidă. Vă permite să gătiți rapid un fel de mâncare, cum ar fi alimentele congelate, fără a fi nevoie să le dezghețați.

Acum că ai citit recomandările și lista noastră de produse, suntem siguri că vei alege cel mai bun multicooker pentru nevoile tale. Nu veți mai fi singuri în bucătărie. Vă veți putea baza pe asistentul personal care vă va ajuta să economisiți timp și efort.

Întrebări frecvente despre multicooker

Ce este un multicooker?

Un multicooker este un aparat electrocasnic de bucătărie care poate fi utilizat pentru a găti diferite feluri de mâncare într-un singur recipient. Acesta funcționează ca o combinație între o oală de gătit lent și un cuptor electric, și poate fi programat pentru a găti diferite tipuri de alimente, cum ar fi orez, legume, carne, pește și chiar deserturi.

Ce pot găti cu un multicooker?

Multicooker-ul este un aparat de bucătărie foarte versatil și poate fi utilizat pentru a găti o varietate largă de alimente. Iată câteva dintre preparatele culinare pe care le poți găti cu un multicooker: orez, supe și ciorbe, carne, pește, legume și deserturi.

Ce feluri de programe de gătit are un multicooker?

Multicooker-urile au o varietate de programe de gătit, care sunt concepute să ajute la pregătirea diferitelor tipuri de mâncare într-un mod simplu și eficient: gătirea la abur, gătirea sub presiune, gătirea la cuptor, gătire lentă, prăjire, încălzire sau program personalizat.