Cel mai bun PC de gaming pentru cea mai tare experiență

Ce este un PC desktop pentru gaming:

Desktop-urile pentru gaming sunt computere concepute pentru a suporta operațiuni mult mai complexe și dispun de mai multe resurse pentru unele operații mai complexe față de cele utilizate pe un computer obisnuit de birou sau un laptop. Pe scurt, cel mai bun PC de gaming are componente mult mai puternice și complexe decât computerele obișnuite. Exemple sunt: ​​Procesor, Placă grafică, RAM, Capacitate și viteză de stocare, răcire. Acestea ar fi cele mai importante componente pe care trebuie să le aibă puse la punct un PC de gaming pentru a rula jocuri apărute recent. Pentru a se potrivi fiecărui tip de jucător, fiecare dintre aceste componente trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Chiar și carcasa trebuie să fie una bună care asigură cirulația aerului contribuind la răcire.

Care sunt cele mai importante cerințe pe care trebuie să le îndeplinească cel mai bun PC de gaming:

După cum am spus mai devreme, fiecare componentă legată de gaming este vitală. Apropo, aici vorbim despre prezența acestor componente atât fizic, cât și tehnic. Deci, cerințele pe care trebuie să le îndeplinească ar fi următoarele:

Procesor:
-Cel mai important lucru la un procesor este viteza, unitatea sa de măsurare este GHz (gigahertz). Procesoarele de astăzi au deja peste 5 GHz, ceea ce reprezintă o inovație. Asta înseamnă destul de mult.
-Tipul arhitecturii procesorului: în zilele noastre 64 biți și 32 biți sau versiunile vechi 16 biți sau 8 biți
-Memoria cache – backupul procesorului – loc sigur

Placă grafică (placa video):
Placa grafică a unui computer de jocuri are misiunea de a trimite informații monitorului dvs. ca imagini procesate de celelalte componente.
Cu cât este mai bună placa video, cu atât este mai bună calitatea imaginilor. Logic, nu?
Există două tipuri de plăci grafice în fiecare computer de joc, și anume, una integrată și una dedicată – adăugată. Vorbim aici doar despre cele dedicate. Cerințele pe care trebuie să le îndeplinească o placă video sunt:

-Viteza GPU (procesor grafic)
-Memorie video
-Răcire

Vezi cele mai bune plăci video în 2022

Memoria RAM:
RAM este locul în care datele sunt citite și procesate. Orice fișier sau program pe care îl folosim este încărcat mai întâi (uneori parțial) in spațiul de stocare în RAM.

–Ca și în cazul tuturor componentelor, cu cât numerele sunt mai mari, cu atât performanța e mai bună.

Un PC performant, un monitor bun (sau un TV performant pe care poți juca) o tastatură și un mouse destinate gamingului, dar foarte important pentru jocurile shooter FPS, o pereche de căști de gaming bune, acestea fac diferența. In caz că preferi un laptop de gaming bun in loc de un desktop, îți prezentăm și cele mai bune laptopuri de gaming. Dacă nu ești gamer, ia-ți trotinetă electrică si mergi afară la plimbare sau doar pentru a lua o gură de aer 🙂

Care este cel mai bun PC de gaming în 2022

Iată o listă cu cele mai bune PC-uri de gaming pentru jocurile din zilele noastre:

PC de gaming – entry level


Cele mai bune PC-uri de gaming – medium


Cele mai performante PC-uri de gaming – high-spec