Sari la conținut

GPS camion – Cel mai bun GPS pentru camion

Atunci când călătoriți cu camionul, un sistem de navigație prin satelit pentru camioane este un dispozitiv esențial. În comparație cu sistemele GPS pentru autoturisme, sistemele GPS pentru camion îndeplinesc cerințe specifice din cauza greutății și dimensiunilor vehiculului.

Cunoașterea traseului corect înseamnă economisirea timpului și călătoria în siguranță. Acest lucru se datorează faptului că camioanele nu au voie să folosească anumite secțiuni de drum sau drumuri secundare în apropierea anumitor țări.

Majoritatea sistemelor de navigație oferă informații în timp real despre trafic pentru a evita întârzierile și ambuteiajele și despre prezența radarelor pentru a reglementa viteza. Navigatorul îl asistă pe șofer în ceea ce privește kilometrii pe oră, kilometrii parcurși, distanțele, estimarea combustibilului. În plus, este necesar să se cunoască zonele de odihnă și parcările specifice, stațiile de alimentare de pe autostradă și hotelurile care au suficient spațiu pentru vehicul.

Pentru a profita pe deplin de funcționalitatea unui GPS pentru camion, trebuie să se facă setările inițiale cu caracteristicile vehiculului, inclusiv tipul de încărcătură. De exemplu, mărfurile periculoase nu au voie să treacă prin anumite zone, iar sistemul de navigație prin satelit poate identifica cea mai bună rută.

Transportatorii profesioniști parcurg distanțe lungi în România și în străinătate și, prin urmare, au nevoie de hărți europene actualizate. Acesta este un alt factor de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați un sistem GPS pentru camioane, deoarece actualizarea poate dura mult timp.

Modelele de top oferă actualizări automate și gratuite pe toată durata vieții, în timp ce sistemele de navigație prin satelit de buget vă cer să descărcați hărțile manual.

Cum să alegi un sistem GPS pentru camioane?

gps camion bun

Printre factorii care trebuie luați în considerare înainte de a cumpăra un GPS se numără conectivitatea, unele au un sim încorporat cu wi-fi care le face independente de orice dispozitiv. Altele sunt echipate cu Bluetooth pentru a se conecta la un smartphone sau la un PC/notebook pentru a descărca informații sau pentru a utiliza difuzorul pentru a gestiona apelurile telefonice și a citi mesajele text.

Deși majoritatea informațiilor sunt redate prin voce, merită să luați în considerare dimensiunea ecranului capacitiv, care variază între 5 și 9 inci. Cele mai bune sisteme de navigație pentru autocamioane au un ecran tactil color, cu un afișaj anti-reflexie care este ușor de citit atât în lumina soarelui, cât și în lumina artificială.

În cele din urmă, putem evalua navigatorul și în funcție de capacitatea de memorie RAM, de la 256 MB la 16 GB, care oferă o viteză de procesare și o capacitate de reacție mai mare. De asemenea, este util să cunoașteți capacitatea de stocare și de citire a micro SD, care este cuprinsă între 8 GB și 32 GB, spațiu util pentru a descărca hărți suplimentare sau pentru a vizualiza videoclipuri și fișiere de divertisment în timpul călătoriilor lungi.

De ce un GPS pentru camion este diferit?

Un sistem GPS pentru camion, autobuz și rulotă funcționează într-un mod foarte diferit de cel al modelelor pentru autoturisme. Trebuie să țină cont de faptul că este un vehicul mai mare și mai greu, care nu încape pe toate drumurile și pasajele. De asemenea, unele tipuri de transporturi nu sunt permise în anumite zone, drumuri sau porțiuni de drum.

Nu este ușor să găsiți sistemul GPS ideal pentru a vă satisface nevoile specifice de călătorie. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun sistem pentru dumneavoastră și pentru vehiculul dumneavoastră.

Ghid detaliat pentru a alege un GPS pentru camion

Dimensiunea ecranului

Unul dintre factorii cheie care ar trebui să contribuie în mare măsură la decizia finală este dimensiunea ecranului. Este un factor decisiv, deoarece este ceea ce veți avea în vedere atunci când vă planificați să conduceți spre următoarea destinație. Dacă este posibil, alegeți un ecran de dimensiuni mari. Acest lucru este important, deoarece vă va împiedica să vă uitați cu dificultate la indicațiile și rutele afișate. Un ecran mare poate, de asemenea, reduce la minimum riscul de a nu vă concentra bine asupra traseului trasat.

Este recomandată o dimensiune a ecranului de cel puțin 7 inci. Cu toate acestea, este puțin mai scump decât alte unități. Ceea ce ar trebui să evitați este un sistem GPS cu un ecran foarte mic, mai ales dacă sunteți o persoană care călătorește mai tot timpul. Ar trebui să aibă dimensiunea potrivită, astfel încât să puteți vedea fără probleme informațiile afișate.

Doar dacă conduceți o rulotă mică, aceasta nu trebuie să fie prea mare, deoarece ar putea avea un impact negativ asupra vederii drumului din fața vehiculului dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă utilizați ecrane mai mari, butoanele de pe ecranul tactil vor fi, de asemenea, mai mari, ceea ce vă va facilita introducerea traseului și a altor informații importante despre vehiculul dumneavoastră.

Portabilitate

Un alt factor care ar trebui să joace un rol cheie în decizia finală este portabilitatea dispozitivului. Dispozitivul ar trebui să fie destul de portabil, ceea ce înseamnă că îl puteți lua cu ușurință cu dvs. și îl puteți depozita în gențile de călătorie sau îl puteți transfera la alte vehicule din flota dvs.

Puteți alege, de asemenea, acele modele care sunt dimensionate ca niște portofele standard sau materiale de lectură de buzunar.

Controale

Verificarea comenzilor sistemului GPS este, de asemenea, esențială pentru a lua o decizie. Înainte de a cumpăra, este o idee bună să vă acordați puțin timp pentru a examina comenzile unității pe care intenționați să o achiziționați. Luați în considerare dacă puteți utiliza cu ușurință comenzile.

Rețineți că interfața generală a unității poate influența în mare măsură decizia de cumpărare. Cele mai recomandate GPS-uri pentru camion sunt cele cu ecran tactil, deoarece sunt mai ușor de utilizat și de gestionat, mai ales atunci când conduceți (deși este imperativ să vă opriți și să nu vă distrageți în alte operațiuni decât cele de conducere). În schimb, verificați timpul de încărcare al dispozitivului.

Ar trebui să aibă un timp de încărcare rapid, astfel încât să nu trebuiască să așteptați prea mult timp înainte de a vă găsi destinația.

Opțiuni de montare

De asemenea, ar trebui să luați în considerare cât de ușor este să instalați dispozitivul. Verificați, de asemenea, diferitele opțiuni de amplasare pe parbriz sau pe tabloul de bord. Aceștia sunt factori esențiali în luarea unei decizii. În cele mai multe cazuri, cel mai bun GPS pentru camion are o ventuză și un suport pentru parbriz.

Atunci când faceți alegerea, este foarte util să găsiți un model cu un braț stabil, înclinat, care vă permite o bună ajustare a ecranului. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că acest lucru poate ajuta la asigurarea faptului că dispozitivul va rămâne ferm la locul său în timp ce este atașat la ventuză.

În schimb, evitați sistemul GPS cu braț tip gât de lebădă, deoarece are tendința de a vibra de fiecare dată când vehiculul se mișcă. Alegeți un dispozitiv care este ușor de instalat. Ar trebui să fie ușor de atașat sau de glisat atunci când trebuie să îl scoateți.

Introducerea predictivă a datelor

Ori de câte ori planificați o călătorie cu un vehicul greu sau alegeți să plecați într-o aventură cu rulota dumneavoastră, intrarea în destinația preferată, mai ales atunci când conduceți, este un pic mai dificilă. Având în vedere acest lucru, nu mai este surprinzător să vedem unele sisteme GPS echipate cu funcții de introducere predictivă a datelor. În acest fel, puteți introduce cu ușurință adresa destinației dumneavoastră preferate.

Dacă această funcție este prezentă, puteți efectua căutările cu ușurință și rapiditate. Funcția de introducere predictivă a datelor poate prezenta, de asemenea, adresele pe care le-ați căutat în mod frecvent, chiar și atunci când introduceți doar primele câteva litere. Acest lucru oferă un confort sporit, deoarece puteți derula pur și simplu în jos pentru a alege adresa corectă.

Funcția de introducere predictivă a datelor este un mare avantaj, având în vedere faptul că vă promovează și siguranța în timpul deplasării.

Comenzi vocale

Funcția de comandă vocală înseamnă că puteți introduce adrese și îndeplini alte sarcini fără a lua mâinile de pe volan. Deși este, fără îndoială, util să poți efectua anumite sarcini cu ajutorul vocii, nu este o funcție esențială.

Avertismente privind radarele de viteză

Pentru mulți dintre noi poate fi dificil să ne sustragem de la controalele de viteză, ceea ce poate duce, de asemenea, la creșterea primelor de asigurare. Mai rău, vă poate suspenda chiar și permisul de conducere. Un bun sistem de urmărire GPS oferă avertismente cu privire la radare și vă avertizează cu privire la limitele de viteză.

Top 3 sisteme GPS camion

Varianta GPS camion profesional pentru șoferii care călătoresc des

gps garmin camion
Garmin GPS Dezl LGV800 MT-S Ecran 8″
Vezi detalii
Europa
 • Afisaj foarte mare
 • Rute personalizate pentru camioane
 • Truck Parking Europe
 • Rute populare pentru camioane
 • Alerte pentru sofer
 • Instructiuni pentru rampa de incarcare
 • Planificare usoara a pauzelor
 • Asistent vocal
 • Actualizari wireless
 • Trafic, vreme si preturi combustibil
 • Apelare Handsfree

 • Varianta cea mai rezonabilă pentru camion, autoutilitară și autoturism

  GPS camion tom tom
  GPS Tom Tom EU45 T, 5”
  Vezi detalii
  Europa, Bulgaria, Serbia
 • Destinat pentru Autoturism, Camion, Autoutilitara
 • GPS, Wi-Fi, Harti 3D, Actualizare pe viata a hartilor
 • Capacitate memorie RAM 16GB, slot memorie MicroSD (pana la 32 GB)

 • Varianta ieftină pentru cei care călătoresc mai rar

  GPS camion becker
  Becker Active 6s plus, 6inci
  Vezi detalii
  Europa, Turcia
 • ecran capacitiv 6,2inci
 • program de navigatie Becker cu ultimele harti actualizate la zi, camere fixe,setari pentru camion ( greutate, latime, inaltime, lungime, ADR)
 • Se poate folosi si pentru autoturisme,microbuze.
 • avand programul original functioneaza TMC (Traffic Message Channel). Aparatul ofera rute alternative daca pe traseul calculat apar blocaje care maresc timpul pana la destinatie.
 • aparat premium, constructie si componente de calitate.Procesor Cortex-A9, RAM 256MB, flash intern 4Gb,slot card MicroSD.
 • Bluetooth, se conecteaza cu telefonul,se pot face apeluri, deschide agenda telefonica, respinge apeluri.

 • Cât de des călătoriți?

  Un alt factor determinant în decizia finală este cât de des călătoriți. Dacă intenționați să îl folosiți doar ocazional, puteți opta pentru un model care nu este prea scump.

  Cu toate acestea, dacă călătoriile tale sunt foarte frecvente, atunci este mult mai indicat să investești în modele mai scumpe, cu toate caracteristicile de care ai nevoie pentru a te bucura de călătorii în siguranță și liniște.

  Wi-Fi sau Bluetooth?

  Atât Wi-Fi, cât și Bluetooth reprezintă baza unui sistem GPS fiabil. Acestea sunt deosebit de importante atunci când doriți să adunați informații despre actualizările meteo și traficul în timp real. Faptul că se poate conecta online atât la WiFi, cât și la Bluetooth îmbunătățește fiabilitatea unității.

  Este, de asemenea, o opțiune convenabilă, deoarece vă oferă posibilitatea de a asocia dispozitivul cu smartphone-ul sau tableta cu o singură atingere a ecranului pentru a utiliza sistemul audio al sistemului de navigație în regim hands-free atunci când trebuie să vorbiți cu cineva la telefon, apelând doar prin intermediul sistemului vocal.

  Folosirea telefonului mobil în timp ce conduceți vă poate crea probleme de aplicare a legii, deoarece este ilegală în aproape toate statele. De asemenea, aplicațiile GPS pentru camion necesită o conexiune de date pentru a obține informații.

  Deși acest lucru nu reprezintă o problemă în zonele urbane, zonele rurale cu conectivitate limitată vă pot obliga să vă bazați pe faptul că trebuie să cereți indicații de la localnici. În plus, majoritatea telefoanelor inteligente au o durată de viață limitată a bateriei și riscă să rămână fără energie atunci când sunt utilizate ca sistem GPS și nu aveți un încărcător la îndemână.