Sari la conținut

Leagăn de grădină – Recomandări balansoar grădină

Nimic nu este mai frumos în timpul verii decât să petreci câteva ore în aer liber, bucurându-te de un leagăn de grădină. Dar aceste leagăne de grădină, contrar a ceea ce ați putea crede, nu sunt doar un joc pentru copii. Este mult mai mult decât atât. Este, de asemenea, un mod distractiv de a ne simți liberi și fericiți și de a atinge metaforic cerul cu un deget. Pentru copii și adulți deopotrivă. Astăzi, în acest articol, vă vom explica cum să alegeți leagănul de grădină potrivit pentru dumneavoastră și pentru nevoile dumneavoastră.

LEAGĂN DE GRĂDINĂ

Cu un leagăn, puteți face orice grădină confortabilă, chiar și una mică. De fapt, există mai multe tipuri de leagăne disponibile și, alegând unul de bună calitate, bine finisat, vă puteți îmbogăți grădina cu o piesă de mobilier, dar nu numai. Și nu uitați că copiii dvs. se pot distra în leagăn oricând doresc, fără a fi nevoie să meargă în parc. Leagănul le permite copiilor să găsească noi jocuri, să râdă și să se distreze, iar adulților să redescopere o parte din spiritul degajat al copilăriei lor.

CUM SĂ ALEGEM UN LEAGĂN PENTRU GRĂDINA NOASTRĂ

Un leagăn de grădină poate fi mobilierul personal sau cadoul perfect pentru casă nouă.

Există mai multe tipuri de leagăne de grădină, dar astăzi dorim să le clarificăm și să le punem în ordine. Atunci când alegeți un leagăn de grădină, mai ales dacă este pentru copii, trebuie să acordați atenție unor aspecte precum siguranța și confortul. Așa că vă veți uita mai mult la materialele din care este fabricat. Dacă, pe de altă parte, este vorba de o piesă de mobilier sau de un leagăn pentru adulți, vă veți uita și la frumusețea sa estetică, pentru a vedea care se potrivește cel mai bine în grădina dumneavoastră.
Vă sfătuim să nu începeți să judecați un produs în funcție de prețul său. Știm foarte bine că factorul economic este important și joacă un rol în alegere, dar în acest caz este mai bine să evaluăm mai întâi alte aspecte.

Important

Primul element de luat în considerare sunt materialele, care sunt sigure, controlate și de înaltă calitate. Un leagăn solid va permite oricărui copil să se distreze în siguranță și părinților să își facă treaba, fără griji.
Fiecare leagăn poate fi cu un scaun simplu sau dublu. Sau poate face parte dintr-un modul care include alte jucării, cum ar fi un tobogan. Mulți aleg să combinația între un leagăn de lemn și un șezlong de grădină pentru imaginea și feelingul din povești.

Aruncând o privire la materiale: Modelele din lemn sau metal sunt mult mai solide decât cele din plastic dur, motiv pentru care vă recomandăm să optați pentru acestea.
Prin urmare, cele mai multe leagăne de grădină de pe piață sunt fabricate din lemn, metal și plastic dur. Lemnul este perfect pentru cei care au un ochi ager pentru design și mobilier de exterior, metalul este durabil și va rezista mult timp, iar plasticul este unul dintre cele mai populare datorită rezistenței sale la intemperii și rentabilității.

LEAGĂN SAU BALANSOAR

Dacă aveți deja o idee clară despre locul exact în care doriți să plasați leagănul în grădină, vă recomandăm să alegeți fie lemnul, fie metalul. Cu toate acestea, dacă intenționați să mutați leagănul de mai multe ori, un model din plastic este mai bun: deși solide și robuste, acestea sunt întotdeauna mai ușor de mutat în fiecare colț al grădinii.
Un alt aspect care trebuie luat în considerare sunt frânghiile, cârligele și toate părțile proeminente ale leagănului dumneavoastră.

Frânghiile trebuie să fie, desigur, puternice și să garanteze o rezistență mare, chiar dacă sunt capabile să suporte greutăți mult mai mari decât cele ale copilului dumneavoastră. Alegeți un model care vă poate susține greutatea fără probleme, astfel încât să nu existe probleme atunci când copilul dumneavoastră se așează pe el. În plus, asigurați-vă că firele sunt atașate corect și că nu există părți proeminente care ar putea împiedica copilul să se miște în siguranță în jurul jucăriei.

CELE MAI BUNE MODELE DE LEAGĂN DE GRĂDINĂ

Un alt sfat: nu uitați să verificați capacitatea maximă de greutate și alegeți întotdeauna un leagăn care a fost construit de mâini experte, a fost supus unor teste de siguranță și poate fi descris ca fiind rezultatul perfect al unui proces de construcție îndelungat. Evitați să o faceți singuri: ar putea fi foarte periculos.

LEAGĂNE DIN LEMN

Leagănul de grădină din lemn este unul dintre cele mai bune tipuri pe care le puteți găsi. Atât din punct de vedere estetic, pentru că se integrează în contextul oricărei grădini, cât și din punct de vedere al siguranței. Acestea asigură o stabilitate extraordinară a structurii. Greutatea unui leagăn de acest tip este mult mai mare decât cea a unui model realizat din plastic dur și, de fapt, poate suporta chiar și sarcini grele, dar rezultatul în ceea ce privește frumusețea estetică este de neegalat. În plus, nu se supraîncălzește în timpul lunilor de vară, așa cum se întâmplă cu fierul sau plasticul. Un leagăn din lemn necesită mult spațiu, așa că nu este potrivit pentru grădinile mici, dar poate rezista perfect la intemperii.

Există, de asemenea, unele dezavantaje. Una dintre ele este că lemnul necesită îngrijire și întreținere pentru a rezista. Aveți grijă și la așchii, uneori, în cazul lemnului în stare de neglijență, acestea pot apărea.


LEAGĂNE DIN METAL

Leagănul din metal este foarte puternic și durabil. Are un cadru metalic, care asigură stabilitate, și este acoperit cu vopsele speciale, care sunt perfecte împotriva efectelor vremii. Structura acestui leagăn este grea, dar mai puțin voluminoasă decât un leagăn din metal. Atenție însă la rugină, așa că verificați starea leagănului și folosiți produse specifice. De asemenea, ar trebui să fie întotdeauna depozitat în timpul lunilor de iarnă. Nu uitați că soarele de vară poate deteriora și vopseaua.


LEAGĂNE DE GRĂDINĂ DIN PLASTIC

Leagănele din plastic sunt cele mai populare. Acestea sunt mai ieftine decât alte leagăne de grădină și, de asemenea, mai ușoare. Acestea sunt ușor de asamblat și foarte durabile. Structura lor este mai ușoară, dar nu le diminuează soliditatea și siguranța. Dacă aveți de gând să le mutați mult, acestea sunt printre cele mai bune modele pe care le puteți găsi. Același lucru este valabil și pentru designul sofisticat și culorile vesele. Structura este, de asemenea, mai puțin periculoasă în cazul unor lovituri accidentale. Și nu are nevoie de nicio întreținere specială.

Am ales să vă recomandăm leagăne fabricate doar din Polietilenă sau Polipropilenă, materiale mai dure decât plasticul pe care îl știam odată.

Cu siguranță, în comparație cu celelalte două, acestea pot suporta o greutate mai mică. Dacă vă decideți să cumpărați acest leagăn, ar trebui să acordați atenție și întreținerii, deoarece capacul poate fi deteriorat în lumina directă a soarelui.

MAI BINE SIMPLU SAU DUBLU

Este mai bine un leagăn simplu sau dublu? Depinde. Un leagăn simplu este ideal dacă nu aveți prea mult spațiu la dispoziție sau dacă ați decis să îl amplasați lângă o intrare. Datorită dimensiunilor sale mai mici, va fi mai ușor de montat, chiar dacă nu aveți o grădină deosebit de mare. Pătuțul dublu este cea mai bună alegere dacă aveți mai mulți copii sau dacă vă așteptați ca copilul dvs. să îl folosească împreună cu unii dintre prietenii săi. În acest fel, puteți evita orice discuție. Leagănele duble au adesea opțiunea de a regla scaunele la diferite înălțimi. Dezavantajul este că sunt voluminoase, așa că aveți nevoie de o grădină spațioasă.

Leagănele cu un singur loc sunt ușoare, ceea ce înseamnă că, în timp ce oferă o mare stabilitate, sunt extrem de ușoare și ușor de transportat, ceea ce face ca acestea să fie ușor de mutat din interiorul casei în exteriorul acesteia și invers. Acest lucru înseamnă că copilul dvs. poate folosi acest tip de leagăn și pe verandă sau oriunde doriți atunci când vremea este rea afară.

CAPACITATEA MAXIMĂ DE ÎNCĂRCARE A UNUI LEAGĂN DE GRĂDINĂ

În afară de materiale, este important să se ia în considerare capacitatea maximă de încărcare a leagănului. Prin urmare, atunci când faceți alegerea, luați întotdeauna în considerare indicarea greutății pe care structura este capabilă să o suporte. Cu cât capacitatea maximă de încărcare este mai mare, cu atât siguranța este mai mare. Producătorul oferă întotdeauna instrucțiuni specifice și trebuie respectate întocmai. Scaunele, frânghiile și cadrul sunt construite conform unor standarde de greutate definite, așa că țineți cont de acestea. Un leagăn construit pentru copii cu vârsta de până la 3 ani și, prin urmare, capabil să suporte o greutate de până la 15 kilograme, nu este potrivit pentru copiii mai mari.

LEAGĂNE DE GRĂDINĂ PENTRU ADULȚI

Leagănele pentru adulți sunt concepute pentru relaxare, dar sunt, de asemenea, elemente sofisticate de design. Scopul principal pentru adulți nu este cu siguranță să se joace, ci să găsească leagănul perfect pentru a face grădina mai șic. Unul dintre cele mai bine vândute și mai populare produse sunt leagănele din lemn în stil shabby chic. Cu toate acestea, îl puteți folosi apoi pentru a vă relaxa, a vă legăna ușor și a discuta în răcoarea grădinii.