Sari la conținut

Leagăn de grădină – Recomandări 2023

Nimic nu este mai frumos în timpul verii decât să petreci câteva ore în aer liber, bucurându-te de un leagăn de grădină. Dar aceste leagăne de grădină, contrar a ceea ce ați putea crede, nu sunt doar un joc pentru copii. Este mult mai mult decât atât. Este, de asemenea, un mod distractiv de a ne simți liberi și fericiți și de a atinge metaforic cerul cu un deget. Pentru copii și adulți deopotrivă. Astăzi, în acest articol, vă vom explica cum să alegeți leagănul de grădină potrivit pentru dumneavoastră și pentru nevoile dumneavoastră.

Grădina ta poate fi un loc minunat de relaxare, plin de pace și liniște. Pentru a face acest lucru realitate, trebuie să adaugi câteva elemente esențiale, cum ar fi un balansoar sau un leagăn de grădină. Aceste piese pot aduce confortul tău preferat și ar putea face grădina ta mai frumoasă ca oricând! Când vine vorba despre alegerile noastre, ne dorim produse calitative, rezistente și durabile, care să se potrivească stilului casei noastre și bugetului nostru. Din fericire, există o varietate largă de leagăne și balansoare de grădină disponibile pe piață astăzi. Uite acest articol despre cele mai bune modele de leagăne și balansoare de grădină disponibile astăzi!

LEAGĂN DE GRĂDINĂ

Cu un leagăn, poți face orice grădină confortabilă, chiar și una mică. De fapt, există mai multe tipuri de leagăne disponibile și, alegând unul de bună calitate, bine finisat, îți poți îmbogăți grădina cu o piesă de mobilier de grădină, dar nu numai. Și nu uita că copiii dvs. se pot distra în leagăn oricând doresc, fără a fi nevoie să meargă în parc. Leagănul le permite copiilor să găsească noi jocuri, să râdă și să se distreze, iar adulților să redescopere o parte din spiritul degajat al copilăriei lor.

CUM SĂ ALEGEM UN LEAGĂN PENTRU GRĂDINA NOASTRĂ

Balansoarele și leagănele oferă o modalitate plăcută și relaxantă de a admira frumusețea naturii în aer liber. Ele adaugă un plus frumos grădinii tale și oferă un loc perfect unde să te retragi și să-ți găsești liniștea. Acestea sunt fabricate din materiale rezistente la intemperii și solide pentru a rezista perioade lungi de utilizare. La fel ca orice alt mobilier exterior, asigură-te că acesta este bine întreținut în mod regulat pentru a te bucura cât mai mult timp posibil de el. Balansoarele și leagănele pot fi gândite astfel încât să se potrivească cu designul general al grădinii tale. Indiferent de alegerea ta, sigur vei găsi piesele ideale care se potrivesc grădinii tale.

LEAGAN DE GRADINA removebg preview

Pentru leagăne de grădină destinate exclusiv adulților, vedeți titlul Cel mai bun leagăn de grădină pentru adulți din josul paginii.

Există mai multe tipuri de leagăne de grădină, dar astăzi dorim să le clarificăm și să le punem în ordine. Atunci când alegi un leagăn de grădină, mai ales dacă este pentru copii, trebuie să acorzi atenție unor aspecte precum siguranța și confortul. Așa că te vei uita mai mult la materialele din care este fabricat. Dacă, pe de altă parte, este vorba de o piesă de mobilier sau de un leagăn pentru adulți, te vei uita și la frumusețea sa estetică, pentru a vedea care se potrivește cel mai bine în grădina ta.

Atunci când alegem cele mai bune leagăne pentru grădină, există câteva caracteristici cheie de luat în considerare. În primul rând, vei avea nevoie să te gândești la spațiul disponibil în grădină. Dacă este un spațiu exterior mare, atunci ar trebui să optați pentru un model de balansoar sau hamac mai mare, în care se pot așeza două sau mai multe persoane în același timp. Pe de altă parte, dacă aveți un spațiu limitat, atunci ar fi bine să căutați modele mai mici, care ocupă mai puțin loc.

Important

Primul element de luat în considerare sunt materialele, care sunt sigure, controlate și de înaltă calitate. Un leagăn solid va permite oricărui copil să se distreze în siguranță și părinților să își facă treaba, fără griji.

Este important să acorzi atenție materialului utilizat în construcția unui leagăn de grădină. Cele mai utilizate materiale sunt metalul și lemnul, ambele oferind o durabilitate și o stabilitate excelente, atunci când sunt întreținute corespunzător. În plus, ar trebui să iei în considerare și gradul de rezistență la intemperii al fiecărui material, deoarece acest lucru va afecta durata de viață a leagănului în aer liber.

Aruncând o privire la materiale: Modelele din lemn sau metal sunt mult mai solide decât cele din plastic dur, motiv pentru care noi recomandăm să optați pentru acestea.
Prin urmare, cele mai multe leagăne de grădină de pe piață sunt fabricate din lemn, metal și plastic dur. Lemnul este perfect pentru cei care au un ochi ager pentru design și mobilier de exterior, metalul este durabil și va rezista mult timp, iar plasticul este unul dintre cele mai populare datorită rezistenței sale la intemperii și mobilității.

Integrarea unui leagăn de grădină în spațiul disponibil

Instalarea unui leagăn sau balansoar de grădină poate fi ușor complicată, dar cu puțin efort poți obține rezultatele dorite. Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este locația. Dacă alegi să instalezi piesa într-un loc expus vântului puternic, asigură-te că este suficient spațiu pentru fixare și că există un material solid pe care să se monteze. De asemenea, trebuie ca zona să aibă o bază solidă și sigură.

În al doilea rând, asigură-te că toate piesele sunt incluse în pachetul de instalare și nu lipsesc șuruburi sau piulițe pentru montaj. În plus, vor fi necesare scule speciale, cum ar fi un imbus și șurubelniță pentru a fixa piesele corespunzătoare. Înainte de instalare, verifică cu atenție instrucțiunile pentru a evita orice probleme și pentru a obține cea mai bună performanță din produsele cumpărate.

Asigură-te că toate elementele sunt montate corect astfel încât leagănul sau balansoarul de grădină să funcționeze corect și sigur. Acestea sunt aspectele importante pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când alegem cel mai bun model de leagăn de grădină.

Dacă există deja o idee clară despre locul exact în care se va plasa leagănul în grădină, noi recomandăm să alegeți fie lemnul, fie metalul. Cu toate acestea, dacă intenționați să mutați leagănul de mai multe ori, un model din plastic este mai bun: deși solide și robuste, acestea sunt întotdeauna mai ușor de mutat în fiecare colț al grădinii.
Un alt aspect care trebuie luat în considerare sunt frânghiile, cârligele și toate părțile proeminente ale leagănului dumneavoastră.

Frânghiile trebuie să fie, desigur, puternice și să garanteze o rezistență mare, chiar dacă sunt capabile să suporte greutăți mult mai mari decât cele ale copilului dumneavoastră. Alegeți un model care vă poate susține greutatea fără probleme, astfel încât să nu existe probleme atunci când copilul dumneavoastră se așează pe el. În plus, asigurați-vă că firele sunt atașate corect și că nu există părți proeminente care ar putea împiedica copilul să se miște în siguranță în jurul jucăriei.

CELE MAI BUNE MODELE DE LEAGĂN DE GRĂDINĂ

Un alt sfat: nu uita să verifici capacitatea maximă de greutate și alege întotdeauna un leagăn care a fost construit de mâini experte, a fost supus unor teste de siguranță și poate fi descris ca fiind rezultatul perfect al unui proces de construcție îndelungat. Evitați să o faceți singuri: ar putea fi periculos.

Leagăn de grădină din lemn

Leagănul de grădină din lemn este unul dintre cele mai bune tipuri pe care le putem găsi. Atât din punct de vedere estetic, pentru că se integrează în contextul oricărei grădini, cât și din punct de vedere al siguranței. Acestea asigură o stabilitate extraordinară a structurii.

Greutatea unui leagăn de acest tip este mult mai mare decât cea a unui model realizat din plastic dur și, de fapt, poate suporta chiar și sarcini grele, dar rezultatul în ceea ce privește frumusețea estetică este de neegalat. În plus, nu se supraîncălzește în timpul lunilor de vară, așa cum se întâmplă cu fierul sau plasticul. Un leagăn din lemn necesită mult spațiu, așa că nu este potrivit pentru grădinile mici, dar poate rezista perfect la intemperii.

Garden Swing.H15.2k

Există, de asemenea, unele dezavantaje. Una dintre ele este că lemnul necesită îngrijire și întreținere pentru a rezista. Aveți grijă și la așchii, uneori, în cazul lemnului în stare de neglijență, acestea pot apărea.


Leagăn de grădină din metal

leagan din metal gradina

Leagănul din metal este foarte puternic și durabil. Are un cadru metalic, care asigură stabilitate, și este acoperit cu vopsele speciale, care sunt perfecte împotriva efectelor vremii. Structura acestui leagăn este grea, dar mai puțin voluminoasă decât un leagăn din metal. Atenție însă la rugină, așa că verificați starea leagănului și folosiți produse specifice. De asemenea, ar trebui să fie întotdeauna depozitat în timpul lunilor de iarnă. Nu uitați că soarele de vară poate deteriora și vopseaua.


Leagăne de grădină din plastic

Leagănele din plastic sunt cele mai populare. Acestea sunt mai ieftine decât alte leagăne de grădină și, de asemenea, mai ușoare. Acestea sunt ușor de asamblat și foarte durabile. Structura lor este mai ușoară, dar nu le diminuează soliditatea și siguranța. Dacă ai de gând să le muți frecvent, acestea sunt printre cele mai bune modele pe care le poți găsi. Același lucru este valabil și pentru designul sofisticat și culorile vesele. Structura este, de asemenea, mai puțin periculoasă în cazul unor lovituri accidentale. Și nu are nevoie de nicio întreținere specială.

leagan de gradina din plastic

Am ales să recomandăm leagăne fabricate doar din Polietilenă sau Polipropilenă, materiale mai dure decât plasticul pe care îl știam odată.

Cu siguranță, în comparație cu celelalte două, acestea pot suporta o greutate mai mică. Dacă decizi să cumperi acest leagăn, ar trebui să acorzi atenție și întreținerii, deoarece capacul poate fi deteriorat în lumina directă a soarelui.

Leagăn de grădină simplu sau dublu?

Este mai potrivit un leagăn simplu sau dublu? Depinde. Un leagăn de grădină simplu este ideal dacă nu ai prea mult spațiu la dispoziție sau dacă ai decis să îl amplasezi lângă o intrare. Datorită dimensiunilor sale mai mici, va fi mai ușor de montat, chiar dacă nu ai o grădină deosebit de mare. Un leagăn dublu este cea mai bună alegere dacă ai mai mulți copii sau dacă vă așteptați ca copilul dvs. să îl folosească împreună cu prietenii săi. În acest fel, puteți evita orice discuție. Leagănele duble au adesea opțiunea de a regla scaunele la diferite înălțimi. Dezavantajul este că sunt voluminoase, așa că ai nevoie de o grădină spațioasă.

Leagănele cu un singur loc sunt ușoare, ceea ce înseamnă că, în timp ce oferă o mare stabilitate, sunt extrem de ușoare și ușor de transportat, ceea ce face ca acestea să fie ușor de mutat din interiorul casei în exteriorul acesteia și invers. Acest lucru înseamnă că copilul dvs. poate folosi acest tip de leagăn și pe verandă sau oriunde doriți atunci când vremea este rea afară.

Limita de greutate a unui leagăn de grădină

În afară de materiale, este important să se ia în considerare capacitatea maximă de încărcare a leagănului. Prin urmare, atunci când faci alegerea, ia întotdeauna în considerare indicarea greutății pe care structura este capabilă să o suporte. Cu cât capacitatea maximă de încărcare este mai mare, cu atât siguranța este mai mare. Producătorul oferă întotdeauna instrucțiuni specifice și trebuie respectate întocmai.

Scaunele, frânghiile și cadrul sunt construite conform unor standarde de greutate definite, așa că ține cont de acestea. Un leagăn construit pentru copii cu vârsta de până la 3 ani și, prin urmare, capabil să suporte o greutate de până la 15 kilograme, nu este potrivit pentru copiii mai mari, evident.

Cel mai bun leagăn de grădină pentru adulți

Leagănele pentru adulți sunt concepute pentru relaxare, dar sunt, de asemenea, elemente sofisticate de design. Scopul principal pentru adulți nu este cu siguranță să se joace, ci să găsească leagănul perfect pentru a face grădina mai șic. Unul dintre cele mai bine vândute și mai populare produse sunt leagănele din lemn în stil shabby chic. Cu toate acestea, îl puteți folosi apoi pentru a vă relaxa, a vă legăna ușor și a discuta în răcoarea grădinii.

Top 3 leagăne de grădină pentru adulți

leagan gradina 3 locuri

Balansoar metalic pentru gradina, 3 locuri


leagan gradina lemn

Balansoar gradina, en.casa, Afandou


balansoar gradina lemn

Balansoar Soleil din lemn, 3 locuri

Cu siguranță, un leagăn de grădină poate fi un element decorativ și de relaxare excelent în orice grădină. Dar acesta nu trebuie să fie doar pentru copii. În ultimii ani, leagănele de grădină pentru adulți au devenit tot mai populare, devenind astfel o opțiune excelentă pentru cei care caută un loc de relaxare în propria grădină. În acest articol, vom discuta despre caracteristicile principale ale unui leagăn de grădină pentru adulți, avantajele și dezavantajele acestuia, precum și cum să alegi cel mai bun leagăn de grădină pentru nevoile tale.

Caracteristicile principale ale unui leagăn de grădină pentru adulți

Un leagăn de grădină pentru adulți este construit pentru a fi robust și a suporta greutatea adultului care îl folosește. De obicei, acestea sunt realizate din lemn, metal sau rășină, iar unele modele sunt prevăzute cu acoperișuri sau perne pentru o experiență mai confortabilă. Acestea sunt proiectate pentru a fi fixate în sol, fie prin ancorare directă, fie prin intermediul unor suporturi.

De asemenea, recomandăm și un șezlong de grădină pentru mai multe scenarii de relaxare în aer liber