Sari la conținut

Mașină electrică pentru copii – Cum să alegeți

Cel mai probabil, copiii vor scrie “mașină electrică” pe lista de cadouri de ziua lor de naștere sau de Crăciun. Așa este, pentru că mașinile electrice pentru copii au accelerat cu adevărat în ultimii ani, trebuie spus. Acestea sunt întotdeauna cadouri apreciate, care le permit celor mici să îi imite pe mama și tata la volan și astfel să se simtă adulți. Deci, astăzi vom vorbi despre mașinuțe electrice pentru copii RIDE ON.

Cum să alegeți o mașinuță electrică pentru copii, totuși, nu este ușor. Există o mulțime de site-uri online care vând vehicule electrice pentru copii mici. Le zic mașinuțe pentru că acestea sunt mini-mașini în toate sensurile cuvântului, dar înainte de a cumpăra una, părinții vor să știe tot ce pot despre ea. Asta atât pentru a alege cel mai avansat model, cât și pentru a cumpăra o mașină care să fie sigură. Nu este ușor să te orientezi printre numeroasele modele oferite, așa că este important să cunoști câteva noțiuni de bază. Acestea ar fi diferența dintre mașinile cu telecomandă și cele normale. Durata de viață a bateriei. Modelele cu un loc sau cu două locuri. Bineînțeles, dacă modelele second-hand sunt la fel de bune ca cele noi.

masinute electrice copii

Cele mai bune mașinuțe electrice pentru copii

4×4 Lamborghini Veneno, 12V

masina electrica copii
Mașină electrică 2-7 ani

Mercedes G, licențiat, 12V

masina electrica mercedes
Pentru copii +3 ani

BMW X6M XXL cu 2 locuri

masina electrica bmw copii
De la 2 la 7 ani

CUM SĂ ALEGEȚI CEA MAI BUNĂ MAȘINĂ ELECTRICĂ PENTRU COPII

Mașinuțele electrice pentru copii reprezintă evoluția mașinilor cu pedale și, datorită unui preț supercompetitiv și a unei game largi de oferte, alegerea mașinuței potrivite nu este atât de complicată. Și chiar dacă ești un părinte foarte temător, poți fi sigur că aceste mașinuțe electrice pentru copii au devenit din ce în ce mai sofisticate în ultimii ani. După cum am menționat deja, există multe modele și tipuri diferite de mașinuțe electrice de jucărie din care puteți alege. Elementele de care trebuie să țineți cont sunt cu siguranță dimensiunea și spațiul, vârsta copilului, puterea, bateria și durata acesteia și sistemele de siguranță.

DIMENSIUNILE UNEI MAȘINUȚE ELECTRICE PENTRU COPII

kids playing together sitting in toy cars 2021 09 04 06 49 36 utc

Înainte de a proceda la achiziție, dar și la alegerea celei mai bune mașini electrice pentru copii, trebuie să te gândești la spațiul pe care îl ai la dispoziție sau pe care îl are familia căreia îi faci cadoul. Dacă locuiți într-un apartament foarte mic, trebuie să țineți cont de faptul că jucăria nu poate fi folosită în interiorul casei, ci doar în exterior. Din acest motiv, este recomandabil să alegeți o mașină electrică cu control parental. Acest fapt permite părinților să controleze mașina de la distanță cu o telecomandă. Și nu uitați că mărimea depinde foarte mult și de vârstă.

LA CE VÂRSTĂ AR TREBUI SĂ CUMPĂRAȚI O MAȘINĂ ELECTRICĂ PENTRU COPII ȘI CUM AR TREBUI SĂ O ALEGEȚI?

Care este vârsta potrivită pentru ca un copil să se urce într-o mașină electrică? Aceasta este cu siguranță una dintre primele întrebări pe care părinții și le vor pune înainte de a cumpăra această mașină de jucărie. Siguranța este, într-adevăr, foarte importantă și puteți găsi mașini electrice pentru copii împărțite pe grupe de vârstă pe diverse site-uri. De fapt, pentru ca micuțul dumneavoastră să se joace în siguranță, acesta este unul dintre primele elemente care trebuie neapărat monitorizat. Veți găsi mașini de la 12 luni la 2 ani, deci pentru cei mici, sau chiar mașini electrice pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Modelele se schimbă și, bineînțeles, la fel și caracteristicile vehiculelor, care, de la cele cu un design mai simplu, pot semăna și ele cu mașini reale. De asemenea, echipat cu un radio auto, faruri și accesorii.

Cu toate acestea, verificați întotdeauna intervalul de vârstă recomandat înainte de a cumpăra o mașină electrică pentru copii, deoarece unele au o limită maximă de greutate și dimensiuni specifice ale scaunelor. Mașinile electrice concepute pentru copiii mai mici au scaune mult mai mici, iar mașina în sine este mai compactă și mai ușor de condus în casă.

Mașinile electrice pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani au, de asemenea, controale de siguranță suplimentare, un fel de control parental sau telecomandă pentru a conduce mașina electrică în locul copilului, asigurând siguranța și posibilitatea de a frâna dacă copilul merge prea repede sau merge unde nu doriți. În orice caz, în ceea ce privește viteza, nu vă faceți griji pentru că aceste vehicule de jucărie nu ating niciodată viteze mari. Achiziționarea unei mașini electrice pentru copiii mai mari este o chestiune diferită. În acest caz, va trebui să luați în considerare dimensiunea mașinii de jucărie, care, deși mică, este evident mai mare decât cele destinate copiilor micuți. Așadar, gândiți-vă la spațiul de care dispuneți acasă, controlați-vă bugetul și verificați dacă mașina este construită conform tuturor criteriilor de siguranță.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE BATERIA MAȘINUȚELOR ELECTRICE PENTRU COPII

Atunci când vă decideți să cumpărați o mașină electrică pentru copii, este important să luați în considerare tipul de baterie, timpul de încărcare și durata. Acest lucru are un mare impact atât asupra prețului, cât și asupra calității produsului pe care îl cumpărați. Dacă alegeți o baterie care să dureze foarte puțin timp, va trebui să luați în considerare și faptul că joaca cu mașina electrică în aer liber poate fi prea distractivă, dar bateria ar fi epuizată prea repede, iar copiii pot fi nemulțumiți de cadou. Cu toate acestea, există câteva opțiuni bune de mijloc care combină performanța și prețul.

În general, mașinile electrice pentru copii au două tipuri de tensiune pe piață:

12 volți: Pe piață veți găsi că majoritatea mașinilor electrice pentru copii au o baterie de 12 volți. Aceasta este o putere perfectă, în special pentru mașinile pentru copii cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani, care pot rula atât în interior, cât și în exterior, pentru o perioadă destul de lungă de timp și, în special, pe un teren plan. Acesta este, de asemenea, un element de siguranță important. Aceste baterii pot face față doar unei pante de 12% și unei viteze maxime de 5 kilometri.
24 de volți: Mașinile electrice cu o tensiune mai mare pot atinge viteze de până la 10 kilometri pe oră și sunt, desigur, ideale pentru copiii mai mari. De la vârsta de 6 ani în sus, acest tip de baterie este bun și este perfect pentru a susține mașina electrică pentru copii chiar și pe teren accidentat, cum ar fi un drum de pământ în mediul rural sau un mic deal cu o pantă de 17%.

CÂT DUREAZĂ BATERIA LA O MAȘINĂ ELECTRICĂ PENTRU COPII?

După ce am analizat tipurile de baterii electrice disponibile pentru mașinile pentru copii, trebuie să înțelegem cât timp durează ambele modele atunci când sunt utilizate la maxim. În cazul celor de 12 volți, dacă îl folosiți la putere maximă, poate chiar și în urcare, timpul de utilizare poate fi de doar o oră.

Dacă, pe de altă parte, nu o folosiți în mod constant, ci mai degrabă într-un mod mult mai liniștit, durata de viață a bateriei unei mașini electrice de 12 volți poate fi de până la trei ore.

kids playing together sitting in toy cars 2021 09 04 06 49 08 utc

Este de la sine înțeles că o baterie mai puternică nu numai că permite o viteză mai mare, dar și o durată de viață mai lungă. Puteți utiliza o mașină electrică pentru copii cu o baterie de 12 volți timp de până la cinci ore la rând. Bineînțeles, dacă nu folosiți jucăria pe teren dificil, în urcușuri sau la viteză maximă, autonomia devine și mai mare.

CUM SE REÎNCARCĂ?

Ambele modele sunt ușor de reîncărcat cu ajutorul unei prize de curent și al cablului pe care îl găsiți în cutie. Unele modele permit scoaterea bateriei, astfel încât aceasta poate fi reîncărcată confortabil acasă, fără a fi nevoie să luați cu dumneavoastră întreaga mașină, care poate rămâne în schimb în grădină. Aveți grijă, însă, la timpul necesar pentru a obține o încărcare completă. În cazul mașinilor electrice de 12 volți, reîncărcarea corectă poate dura între 5 și 8 ore. Cu toate acestea, pentru mașinuțele cu o baterie de 24 de volți, timpul necesar este mult mai lung și poate dura până la 15 ore pentru a se reîncărca.

CUM SĂ ALEGI CEA MAI SIGURĂ MAȘINĂ ELECTRICĂ PENTRU COPII

Alegerea celei mai sigure mașini electrice absolute pentru copii nu este ușoară. Jucăria în sine, deși este echipată cu toate sistemele de siguranță, îi lasă copilului un anumit grad de autonomie. În orice caz, așa cum am menționat deja, există mașinuțe electrice cu telecomandă pentru copii mici în care, datorită unui dispozitiv aflat în mâinile părinților, puteți conduce și frâna în locul copilului la volan, fără a le “întrerupe” brusc momentele de relaxare și de joacă, dar menținându-i întotdeauna în siguranță. Prin urmare, controlul parental este, fără îndoială, unul dintre elementele care ar trebui să fie întotdeauna luate în considerare atunci când se achiziționează o mașină.

PORNIRE UȘOARĂ PENTRU MAȘINILE ELECTRICE PENTRU COPII

Cu toate acestea, unele modele au un accesoriu suplimentar, soft start, care face ca motorul să pornească în mod treptat și la o viteză mai mică. Chiar și în cazul în care copilul apasă brusc piciorul pe accelerație. De asemenea, fiți atenți la amortizoare, care, la fel ca la o mașină pentru adulți, sunt esențiale pentru siguranța copiilor, mai ales pe drumurile ușor accidentate. În cele din urmă, trebuie să verificați întotdeauna dacă compartimentul bateriei este protejat din exterior, pentru a preveni deteriorarea acestuia în urma unor lovituri bruște.

CELE MAI BUNE MAȘINUȚE ELECTRICE PENTRU COPII DIN CARE PUTEȚI ALEGE

În plus, la fel ca o mașină normală, mașinile electrice pentru copii mici trebuie să fie echipate cu centuri de siguranță complete. Acest sistem, mai degrabă decât să-i protejeze de impacturi violente, îi va proteja pe copii de pornirile sau frânările bruște și, mai ales, îi va împiedica să iasă din vehicul în timp ce acesta este în mișcare. De asemenea, trebuie să verificați viteza maximă pe care o poate atinge mașina, chiar dacă, așa cum am spus, aceasta nu depășește niciodată 5 kilometri în cazul mașinilor pentru copii mici.

De asemenea, ar trebui să fie mai sigur pentru copii. În plus, în cazul mașinilor electrice destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, pe lângă controlul și supravegherea părinților, este întotdeauna o idee bună să îi obligăm să poarte căști de protecție, deoarece acestea pot atinge viteze ușor mai mari și sunt concepute în primul rând pentru utilizarea în aer liber.