Acasă » Oglindă retrovizoare cu cameră | Top 3

Oglindă retrovizoare cu cameră | Top 3

Ce este o oglindă retrovizoare cu cameră

Oglinda retrovizoare cu cameră e un dispozitiv care înlocuiește oglinda retrovizoare clasică a mașinii fiind evident mai folositoare datorită funcțiilor acesteia. Acestea sunt reprezentate de un ecran în formă de oglindă retrovizoare care se montează în locul, bineînțeles, predestinat acestora.

Merită să cumpăr o cameră de bord tip oglindă?

Da. Ele oferă imagini în timp real din spatele mașinii cu un unghi de până la 180 de grade. Ele mai funcționeaza și pe post de cameră de bord înregistrând pe tot parcursul condusului și chiar supraveghează mașina în parcare. Mai mult, acestea merită cumpărate pentru că, față de oglinzile clasice, oglinda retrovizoare cu cameră poate avea „vedere pe timp de noapte”. Vrei mai mult? Uite aici: O mare diferență o face faptul ca acestea nu reflectă lumina farurilor celui din spate. Astfel nu vom avea probleme cu orbirea din cauza reflexiei în timpul condusului. Datorită poziției camerei din spate, care în general se montează deasupra numărului de înmatriculare, vom avea o vizibilitate mai bună pentru parcarea cu spatele. Unele dintre acestea vin și cu funcția de asistență la parcare pe ecran sau chiar cu senzori de parcare. Le putem considera un mare upgrade al mașinii.

Cele mai bune camere auto tip oglindă

oglinda retrovizoare cu 2 camere
Vodoo 10″ Camera Video Auto Dubla tip Oglinda

Un dispozitiv cu ecran FullHD de 10inci, cu cameră dublă (față-spate) cu o rezoluție de 1920 x 1080 video și 12MP foto. Suportă cartelă SIM 4G, card MicroSD, MicroUSB și Wi-Fi. Funcțiile principale ale acesteia sunt: Ecran tactil, înregistrare în buclă, filmare nocturnă, cameră secundară, monitorizare parcare 24h. Aceasta este practic un computer performant cu propria inteligență


oglinda retrovizoare cu camera si senzori de parcare
Oglinda retrovizoare Edotec cu camera video si senzori de parcare

Oglindă retrovizoare cu ecran de 4.3inci, cu cameră video pentru mersul cu spatele și senzori de parcare. Șoferul este asistat la parcarea cu spatele de cei 4 senzori de parcare, semnalul sonor și camera de mers cu spatele.


camera auto tip oglinda cu touchscreen
Camera Video Auto Dubla Tip Oglinda Blackstore

Dispozitiv ce redă imagini pe un ecran de 4.3inci practic incorporat intr-o oglinda care se montează simplu peste oglinda retrovizoare a mașinii. Cameră dublă, Cititor MicroSD, AV, difuzor și microfon integrate. Pornește automat și filmează mod timp de noapte, înregistrează în buclă și are protecție la suprascriere. Suportă card de memorie până la 32GB.


În funcție de design, șoferii pot regla nivelul de luminozitate, unghiul camerei și chiar mări și micșora imaginea. Potrivit General Motors, o cameră retrovizoare poate fi benefică noaptea, oferind o vedere mai clară și mai bine iluminată decât oglinda retrovizoare standard.

O oglindă retrovizoare este cea mai potrivită pentru situații specifice, cum ar fi manevrarea în spații strâmte. Și verificarea în spatele mașinii înainte de mers înapoi sau conectarea unei remorci la un cârlig. În acest fel, funcționează similar cu o cameră de rezervă, deși oferă adesea o vizualizare de înaltă definiție, cuplată cu un câmp de acoperire mai larg. De asemenea, rămâne activ după ce schimbați vitezele de la mersul cu spatele la mers înainte.

Este eficientă o oglindă retrovizoare cu cameră?

Desigur, cum am zis mai sus, eficiența camerei spate depinde de amplasarea camerei și de ceea ce poate arăta șoferului. Cele mai eficiente pun camera mai jos pe spatele vehiculului. Din experiența noastră, camerele montate mai sus, în special cele pe camionete ridicate, nu oferă prea multe în ceea ce privește utilizarea practică.

Vehiculele moderne sunt echipate cu camere care oferă vederi față-spate, de sus în jos și chiar laterale pentru parcare. Pickupurile oferă o gamă largă de camere legate de remorcare. Vehiculele off-road oferă vederi asupra a ceea ce se află sub vehicul atunci când abordează teren accidentat. Vehiculele performante vor înregistra o vizualizare înainte a sesiunilor de weekend pe parcursul zilei, completate cu suprapuneri de date și capacitatea pentru a descărca și a partaja pe social media. Ecranul pe post de oglindă este doar una dintre numeroasele inovații pe care aceste camere le facilitează.