Sari la conținut

Cea mai buna Plita cu inductie – Bucatarie moderna

În acest ghid vă vom ajuta să alegeți cea mai bună plita cu inductie pentru nevoile dumneavoastră. Modernă, minimalistă, sigură și tehnologică: plita cu inductie este un aparat foarte popular și este din ce în ce mai mult preferată pentru stilul său contemporan și funcționalitatea sa. Împreună cu cuptorul încorporat, plita este un element esențial în bucătărie.

Ce înseamna plita cu inducție:

Plita cu inductie este un aparat de bucătărie care este folosit pentru gătit și încălzit fără a folosi focul (și, în consecință, gazul și combustibilii fosili), dar care funcționează printr-o conexiune normală la o priză electrică, spre deosebire de alte soluții. Plita cu inductie ia locul bătrânului aragaz și oferă mai multe opțiuni și chiar schimbă infățișarea întregii bucătării. Tehnologia inductiei garanteaza ca suprafetele din jurul zonelor de gatit raman reci la atingere.

plita cu inductie

Gătitul prin inducție este posibil datorită principiului inducției electromagnetice, care generează căldură direct în interiorul oalelor, tigăilor și cratițelor prin crearea de câmpuri electromagnetice cu ajutorul electricității. Acest lucru este posibil deoarece, imediat sub suprafața plitei, există mai multe bobine cu rezistență electrică scăzută care creează diferite zone de gătit, adică plite cu inducție, peste care puteți așeza accesoriile pe care le folosiți pentru a găti mâncărurile.

Atenție: nu toate ustensilele de gătit sunt potrivite, deoarece materialul din care sunt confecționate trebuie să fie sensibil la câmpul magnetic pentru a se încălzi. Așadar, veți fi nevoiți să vă schimbați întreaga veselă cu vase pentru plita cu inductie.

Cu alte cuvinte, pentru a genera căldură, câmpul magnetic trebuie să fie atras de materialul feros (care este un conductor) de pe fundul tigăii și, ca urmare, nu întreaga suprafață de gătit este încălzită, ci doar fundul vaselor, astfel nu se pierde căldură în mediul înconjurător.

Top 3 cele mai bune plite cu inducție

Având în vedere vastitatea ofertei, este imposibil să se întocmească o listă cu cele mai bune plite cu inducție. De fapt, diferite mărci oferă soluții care se adaptează la diferite nevoi și spații în ceea ce privește funcțiile și dimensiunile. Prin urmare, am selectat cele mai bune modele pe baza mai multor factori, inclusiv marca, raportul calitate-preț, popularitatea și disponibilitatea.

Plita cu inductie Bosch PUE611BF1J

plita cu inductie bosch

Plita cu inductie Bosch cu patru zone de gătit din sticlă oferă cu 50% mai multă putere, asigurând în același timp o eficiență maximă și un consum minim. Plita este echipată cu un afișaj electronic cu comenzi TouchSelect: în acest fel va fi posibilă reglarea intensității căldurii prin intermediul a două butoane simple + și -. Alte caracteristici ale propunerii Bosch includ funcțiile Timer și QuickStart: prima asigură posibilitatea de a selecta rapid puterea de gătit de care aveți nevoie, în timp ce a doua oprește automat plita. În cele din urmă, merită menționată și funcția reStart, prin care este posibilă memorarea preferințelor de gătit în cazul unei opriri neprogramate.

DIMENSIUNI

Inaltime5.1 cm
Latime59.2 cm
Adancime52.2 cm
Lungime cablu1.1 m
Greutate11.371 Kg


Plita cu inductie Electrolux LIR60430

PowerBoost pentru o explozie imediata de caldura pe durata gatirii. Este ideala pentru a pregati mai rapid preparatele. Puteti fierbe apa in mai putin de 90 de secunde si puteti incinge tigaia imediat atunci cand aveti nevoie. Cronometrul reglabil va ajuta sa urmati fara efort procesul de gatire. Acesta poate fi configurat pentru pana la o ora si va reaminteste cu exactitate timpul de gatire. Tehnologia Hob2Hood ajuta plita sa comande automat setarile de la hota de bucatarie. In timp ce gatiti, ventilatorul se regleaza in functie de schimbarile de temperatura pe care le faceti sau daca incepeti sa folositi mai mult de o singura zona. Comenzile tactile ale acestei plite va ajuta sa reglati fara efort setarile. Astfel, chiar si atunci cand gatiti la temperaturi ridicate puteti sterge plita usor si in siguranta.

DIMENSIUNI

Inaltime4.4 cm
Latime60 cm
Adancime49 cm
Lungime cablu1.5 m
Greutate10.82 Kg

plita cu inductie

SAMSUNG NZ64N3NM1BS/UR

plita cu inductie samsung

Număr adecvat de setări cu 9 niveluri de putere. Acceptă atât oale cu diametru mare cât și cu un diamentru mic, ca al unui ibric de cafea. Funcția PowerBoost este și ea prezentă și gata de lucru. Timerul ne stă și el la dispoziție, gata să ne anunțe când un anumit ochi și-a terminat treaba, acesta poate fi setat individual pe fiecare ochi.

Dimensiuni (L x A x I cm): 59 x 52 x 5.7


Te-ar putea interesa și Cel mai bun multicooker


Care este diferența dintre plita cu inductie și cea cu gaz?

În comparație cu plitele cu gaz, prima și cea mai evidentă diferență este la nivel structural: gătitul cu gaz se face pe arzătoare alimentate de o flacără și activate de alimentarea cu gaz prin intermediul unor butoane. Forma acestui tip de plită de gătit îngreunează curățarea și întreținerea și, de asemenea, căldura este dispersată în aer, deoarece arzătoarele aprinse nu distribuie flacăra doar pe vase.

Un alt avantaj al plitelor cu inducție este dispersia minimă a căldurii, deoarece lichidele fierb mai repede (de exemplu, apa de gătit pastele), optimizând astfel calendarul operațiunilor din bucătărie.

În plus față de relația dintre utilizare și cost, prin urmare, plita cu inductie este, de asemenea, mai puțin periculoasă, deoarece nu există riscul de scurgeri de gaz.

Pe de altă parte, gazul vă permite să controlați complet gestionarea sursei de căldură, pornind-o, oprindu-o și reglând flacăra prin simpla utilizare a butonului. Din nou, pentru plita cu inductie va trebui să cumpărați oale pentru plita cu inductie noi și să renunțați la utilizarea tigăilor din materiale neferoase. Prin urmare, tigăile pentru plite cu inducție sunt mai scumpe, dar sunt totuși mai rezistente la uzură.

Cum alegi o plita cu inductie?

După ce ați decis dacă o plita cu inductie este preferabilă celorlalte tipuri disponibile, un al doilea factor care trebuie luat în considerare este reprezentat de caracteristicile structurale ale plitelor cu inducție: dimensiunea, numărul de arzătoare și zonele de gătit sunt elemente strâns legate de nevoile dumneavoastră.
Înainte de a analiza în detaliu aceste aspecte specifice, este necesar să ne amintim că în acest ghid de cumpărare vom lua în considerare doar plitele cu inducție încorporabile. Pe piață se pot găsi plite portabile care folosesc tehnologia de inducție, produse de sine stătătoare care sunt ideale pentru cei care doresc un aragaz suplimentar sau pentru cei care au foarte puțin spațiu la dispoziție.

Cele mai mici plite încorporabile cu inducție au o lățime de aproximativ 30 cm și pot fi echipate cu 2 sau 3 arzătoare.
Apoi, există plitele standard cu 4 arzătoare, care pot avea o lățime cuprinsă între 40 și 60 cm: modelele mai mari cu 4 arzătoare vor avea arzătoare de diferite dimensiuni, unele cu un diametru mai mic (aproximativ 10 cm) și altele mai mari (aproximativ 18 cm), în timp ce cele mai compacte au de obicei 2 arzătoare cu un diametru de 12 cm și 2 de 18 cm.
În cele din urmă, sunt disponibile și plite cu inducție cu 5 sau 6 arzătoare, care vor măsura între 75 și 90 cm lățime și vor avea întotdeauna arzătoare de diferite dimensiuni.

Ce funcții poate avea o plita cu inductie?

Prezența unor funcții suplimentare de îmbunătățire a eficienței energetice și a performanței este unul dintre aspectele care îi atrag cel mai mult pe utilizatori și îi încurajează să treacă de la gaz la această plita cu inductie de nouă tehnologie. Să aruncăm o privire la o listă scurtă a programelor suplimentare care pot fi prezente în plitele cu inducție și cum pot ajuta consumatorii:

 • Selectarea temperaturii
  • Aceasta este cea mai populară funcție în rândul pasionaților de gătit, deoarece le permite să pregătească mâncăruri care necesită temperaturi foarte precise. Intervalul de temperatură selectabil variază de obicei între 30 și 200 °C, iar intervalul de selecție poate fi grad cu grad sau în pași de 2 grade. Pe lângă precizia preparării, această funcție menține sub control consumul de energie. Multe dintre plitele cu inducție care nu permit selectarea precisă a temperaturii oferă totuși posibilitatea de a alege nivelul de putere care urmează să fie utilizat și, în aceste cazuri, există aproape întotdeauna un tabel în manualul de instrucțiuni în care sunt asociate nivelurile și temperaturile orientative;
 • Funcția Turbo Boost
  • Această funcție vă permite să folosiți mai multă putere pentru a accelera timpul de gătire a anumitor feluri de mâncare, cum ar fi fierberea apei. Pentru a evita consumul excesiv de energie, modul turbo poate fi setat, de obicei, pentru perioade scurte de timp, după care se va reveni la producția normală de energie;
 • Conectarea zonelor de gătit
  • Această funcție vă permite să alegeți dacă doriți să folosiți arzătoare individuale sau să le combinați într-o zonă de gătit mai mare sau mai mică. La unele modele, va fi posibil chiar să se transforme întreaga plită într-o singură zonă, pentru a încălzi tigăi foarte mari;
 • Cronometru
  • Cu această funcție va fi posibilă monitorizarea precisă a diferitelor preparate, stabilind limite de timp. Această funcție este foarte utilă în cazul anumitor moduri de gătit, cum ar fi gătitul lent;
 • Oprire automată
  • Oprirea automată poate fi legată de prezența funcției de temporizare sau de măsuri de siguranță. În primul caz, plita se va opri automat când timpul de gătire setat s-a scurs, în timp ce în al doilea caz se va opri dacă nu mai este nicio tigaie pe plită;
 • Funcții de siguranță
  • Funcțiile de siguranță care pot fi găsite pe plitele cu inducție sunt diferite și variază în funcție de producător. Aproape toate plitele au indicatoare care arată că arzătoarele sunt încă fierbinți și un sistem de blocare a setărilor de temperatură. Există, de asemenea, funcții de siguranță pentru copii care blochează panoul de control pentru a preveni pornirea din greșeală a plitei.