Sari la conținut

Recomandari foarfeca electrica pentru pomi

Lucrările de grădinărit, fie ele profesionale sau doar ca hobby, nu se pot face fără unelte specifice, fiecare dintre ele fiind concepută pentru a îndeplini o anumită funcție. Una dintre principalele activități din acest sector este tăierea. Acesta din urmă include toate acele acțiuni care vizează modificarea vegetației naturale și fructificarea unei plante. Așadar, azi vă recomandăm cea mai bună foarfeca pentru tuns pomi cu baterie.

În ultimii ani, lumea acestor unelte de gradina de tăiere a fost revoluționată de răspândirea pe scară largă a uneltelor alimentate cu baterii, care au accelerat atât modul, cât și timpul de tăiere a unei crengi.

Foarfecele de tăiat cu baterii nu numai că sunt mult mai durabile decât foarfecele de tăiat manual convențional, dar reprezintă, de asemenea, cheia pentru accelerarea semnificativă a tăierii ramurilor și arbuștilor.

foarfeca electrica pentru pomi

După terminarea tăierii, în loc să se elimine reziduurile prin incendierea lor în aer liber (o practică interzisă de lege), o soluție eficientă ar putea fi folosirea unui tocator de crengi.

Avantaje foarfeca electrice pentru pomi

  • Productivitate crescută datorită timpului de lucru redus și practic fără efort fizic.
  • Capacitatea de a realiza tăieturi fără bavuri cu o precizie mai mare. 
  • Oboseală minimă în timpul fazei de lucru, prevenind apariția – pe termen lung – a sindromului de tunel carpian. Această afecțiune este, de fapt, tipică pentru tăietorii profesioniști și constă într-o durere și amorțeală la nivelul mâinii și al încheieturii mâinii, cauzate de presiunea repetată exercitată asupra foarfecelor de grădinărit tradiționale. Datorită declanșatorului de pe fiecare foarfecă de grădină cu acumulator, această problemă va rămâne de domeniul trecutului.
  • Posibilitatea de a utiliza foarfecele de grădină cu acumulator pentru a tăia cu ușurință diferite tipuri de materiale, chiar și materiale deosebit de dure.

Cele mai bune foarfece electrice pentru ramuri

Foarfeca electrica de gradina cu acumulator Strend Pro

Cea mai buna foarfeca de gradina #1

foarfeca electrica gradina

Rating: 5 din 5 stele (6 recenzii)

Acesta este un model care mulțumește orice utilizator la nivel de hobby datorită performanței în raport cu prețul acesteia.

Citat din utilizatorii care au testat acest model:

  • Peste toate așteptările. Taie foarte bine face față forțărilor și numărului mare de tăieturi. Am să achiziționez și prelungitor. Mulțumesc.

Foarfeca Electrica cu 2 Acumulatori, pentru Gradina

Cea mai buna foarfeca de gradina #2

foarfeca electrica pomi
Rating: 5 din 5 stele (4 recenzii)

Aceasta vine cu acceosorii și valiza de transport. Perfecta pentru crengi, floricultura, gard viu si ita de vie.

Citat din utilizatorii care au testat acest model:

  • Chiar astăzi am folosit foarfeca electrică!! Incredibil!!! Atata ușurință Recomand!!!

Foarfeca electrica cu acumulator Liderman

Cea mai buna foarfeca de gradina #3

foarfeca electrica pomi
Rating: 5 din 5 stele (5 recenzii)

Citat din utilizatorii care au testat acest model:

  • “O foarfecă foarte bună, cu o autonomie de peste 4 ore/acumulator, taie lejer ramuri de 30 mm. Sunt foarte mulțumit de produs”
  • “Foarte mulțumit de ea pana acum. Am tăiat 12 pomi pana acum cu ea. Funcționează impecabil.”

Ce este o foarfeca electrica pentru gradina?

Foarfecele de tăiat cu baterii reprezintă evoluția naturală a foarfecelor de grădinărit clasice. Această unealtă inovatoare a fost creată cu scopul de a tăia și de a tăia ramurile mai rapid și mai precis, grație acționării mecanice asigurate de prezența unei baterii cu litiu.

Aceste unelte sunt, de asemenea, optime pentru ramurile cu un diametru mare. De fapt, piața oferă diferite tipuri de foarfece de grădină cu acumulator, capabile – în funcție de specificațiile tehnice ale modelului – să taie curate lemnul de diferite grosimi. Este suficient să spunem că modelele cele mai performante pot tăia fără niciun efort crengi cu diametrul de până la 50 mm.

La nivelul mânerului este poziționat declanșatorul care activează sau blochează tăișurile foarfecelor. Cele mai sofisticate modele permit modificarea gradului de deschidere a celor două foarfeci pentru a ajusta lățimea tăierii în funcție de grosimea ramurilor care trebuie prelucrate.

foarfeca electrica pomi cu baterie
foarfeca gradina electrica

Echiparea cu o pereche de foarfeci de grădină electrice alimentate cu baterii aduce o serie de avantaje care nu pot fi reproduse prin utilizarea foarfecilor manuale tradiționale. Care sunt principalii factori care fac din foarfecele de grădinărit electric o investiție obligatorie în amenajarea peisagistică?

Care sunt principalele caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când cumpărați foarfece electrice cu baterii?

Foarfecele de grădinărit electrice de pe piață pot fi foarte eterogene, din cauza scopurilor diferite pentru care sunt concepute. Prin urmare, este recomandabil ca, înainte de achiziționare, să se ia în considerare câțiva factori importanți care pot ghida alegerea celui mai potrivit aparat pentru nevoile proprii.

TIPUL DE BATERIE: foarfecele de grădină electrice pot fi alimentate fie de o baterie încorporată în unitate, fie de o baterie de rucsac.

În general, prima categorie de foarfece de grădină include modelele concepute pentru a fi utilizate ca hobby în operațiuni de tăiere sporadice și care permit economisirea timpului. Aceste foarfeci de grădină sunt optime pentru tăierea grădinilor de trandafiri, livezilor și viilor de dimensiuni mici și medii, inclusiv datorită autonomiei limitate tipice bateriilor încorporate.

Foarfecele de grădinărit electrice cu acumulator pentru rucsac este conceput pentru utilizarea profesională în podgorii sau livezi mari. De fapt, bateria conținută în rucsac vă permite să lucrați mai mult timp fără a fi nevoit să transportați un echipament greu. În plus, aceste foarfeci de grădină sunt în general alimentate de baterii cu autonomie mai mare și au suficientă putere pentru a tăia chiar și cei mai rezistenți arbuști (40-50 mm).

GREUTATE: foarfecele de crengi cu baterii, fără baterie, poate avea o greutate foarte variabilă, de la 700 g la peste 4 kg. Trebuie remarcat de la început că o greutate mai mare a instrumentului nu corespunde neapărat superiorității tehnice sau unui nivel mai ridicat de profesionalism.

Achiziționarea unor foarfeci de grădină electrice mai ușoare (700 g până la 2 kg) poate deveni recomandabilă dacă operațiunile de tăiere sunt frecvente și implică podgorii, livezi sau grădini mari. În aceleași condiții, de fapt, dacă se optează pentru unelte între 2 și 4,5 kg, s-ar risca să fie greu de susținut pe o perioadă îndelungată. În general, prin urmare, în special în cazul cerințelor de lucru, este întotdeauna preferabil să achiziționați foarfece de grădină cu baterii cu o greutate redusă.

Foarfecele de grădină electric mai greu are de obicei (dar nu neapărat) o mecanică internă mai avansată și materiale de construcție mai dure. În multe cazuri, greutatea mai mare se datorează stâlpului de extensie inclus. Prin urmare, performanța acestor instrumente variază foarte mult în funcție de model, dar în toate cazurile sunt concepute pentru a sprijini lucrările de tăiere care nu durează prea mult.

Este clar că, în ciuda acestor sfaturi, percepția greutății foarfecelor de grădină electrice cu acumulator și a epuizării rezultate în urma utilizării lor este o chestiune subiectivă. Oricine dorește să se echipeze cu acest instrument va trebui, prin urmare, să ia în considerare nu numai amploarea culturilor care urmează să fie tăiate și tipul de arbuști, ci și predispoziția sa fizică.

DIAMETRIA RAMURILOR: Pentru a alege cel mai bun foarfece de crengi cu acumulator pentru nevoile dumneavoastră, este esențial să luați în considerare tipul de crengi care urmează să fie tăiate și, prin urmare, grosimea acestora. Pe măsură ce grosimea ramurilor crește, rezistența arbuștilor va crește și va fi necesară o foarfecă puternică, cu o putere mecanică adecvată, pentru a le tăia.

În general, pentru ramurile care nu depășesc pragul de 35 mm, este suficientă o foarfecă de hobby sau, cel mult, o foarfecă semi-profesională. Pe de altă parte, dacă trebuie să tăiați destul de des crengi cu grosimea de 40/50 mm, va trebui să apelați la foarfece de grădină profesionale, capabil să le taie fără niciun efort.

Două tipuri de baterii: După cum am menționat deja, foarfecele de grădinărit electrice de pe piață se pot distinge în virtutea a două conformații diferite, datorită amplasării bateriei în raport cu mașina. Acest aspect este de importanță primordială, afectând în mod direct utilizarea prevăzută.

foarfeca electrica pomi cu baterie

Foarfece cu baterie integrată

Foarfecele de crengi electrice cu o baterie integrată la baza mașinii sunt fără fir și au o funcționare foarte simplă. La achiziție este întotdeauna inclus un încărcător de baterii, care este folosit pentru a reîncărca foarfecele după utilizare. Bateriile furnizate – la unele modele – pot fi mai multe. Manevrabile și compacte, foarfecele de crengi electrice cu acumulator încorporat sunt concepute pentru a efectua o tăiere ușoară, fără ca operatorul să fie solicitat.

Baterie detașată

Cine trebuie să taie în mod repetat ramuri cu diametru mare (40-50 mm) va trebui să opteze neapărat pentru un model de foarfecă de crengi electrică cu acumulator purtat ca pe un rucsac. De fapt, mutarea bateriei de la baza foarfecei de grădină la un rucsac confortabil a fost creată în scopuri pur practice: fără greutatea substanțială a sursei de alimentare care apasă direct pe dispozitiv, oboseala brațului în timpul tăierii este mult mai mică. Acest lucru permite ca toate lucrările de tăiere dificile să fie efectuate în mod eficient.

În această categorie puteți găsi, de asemenea, produse ideale pentru cei care au nevoie de o unealtă cu o rază de acțiune mai mare. Foarfecele de tăiat cu baterii pentru rucsac sunt de rang profesional sau semi-profesional, cu performanțe ridicate. Bateriile furnizate au un amperaj suficient pentru a vă permite să lucrați cel puțin o zi fără a fi nevoie să vă opriți pentru a reîncărca sau schimba bateriile.

foarfeca vie cu baterie detasata

Deschiderea lamei

Foarfecele de crengi electrice fără fir sunt prevăzute cu lame cu diferite deschideri ale lamei, care le definesc profesionalismul și flexibilitatea de utilizare. Un număr mai mare de deschideri ale lamei corespunde capacității foarfecii de a satisface o varietate de cerințe de lucru.

O foarfecă de tăiat electrică cu o deschidere a lamei de 35-40 mm permite tăierea ramurilor și arbuștilor cu un diametru mare. În mod similar, faptul că vă bucurați de o deschidere mai mică a lamei vă permite să lucrați mai mult timp și reduce nevoia de încărcare a bateriei, deoarece timpul necesar pentru a tăia fiecare creangă este redus considerabil. Acest lucru se datorează traseului mai scurt necesar pentru ca lamele să taie ramura și să se unească. Modelele de foarfeci de crengi electrice alimentate cu baterii care includ trei procente de deschidere a lamei (40%, 70% și 100%) oferă o asemenea performanță încât sunt concepute pentru aplicații industriale.

Diametre de tăiere

Puterea foarfecelor de crengi electrice cu baterii definește nivelul de profesionalism al acestora și, în consecință, diametrul ramurilor pe care lamele vor putea să le taie fără a provoca o presiune potențial dăunătoare asupra dispozitivului.

MODURILE DE TĂIERE

Tăiere progresivă

Unul dintre marile avantaje ale unui motor într-un instrument precum foarfecele de grădinărit este tăierea progresivă. În timp ce la unele modele acest mod este predefinit și nu este interschimbabil, la altele poate fi pur și simplu activat și dezactivat în funcție de necesități.

Scopul tăierii progresive este acela de a permite ajustarea deschiderii lamei în funcție de presiunea exercitată pe trăgaciul foarfecii.

Dacă declanșatorul este apăsat până la capăt, lama va tăia la capacitate maximă. În schimb, dacă trăgaciul este apăsat doar parțial, lama va tăia proporțional cu presiunea exercitată asupra ei.

Un prim avantaj al foarfecelor cu tăiere progresivă alimentate cu baterii constă în siguranța acestora: în caz de urgență, utilizatorul poate opri imediat tăierea. În plus, acest mod se dovedește a fi foarte util în cazul multor ramuri foarte apropiate, unde sunt necesare tăieri cu deschidere redusă a lamei.

Tăietură oscilantă

Foarfecele de crengi fără fir echipat cu o tăietură cu ciocan este o alegere potrivită pentru oricine caută o unealtă capabilă să facă tăieturi medii și groase cu un efort minim.

Ceea ce diferențiază tăierea prin batere de cea a foarfecelor tradiționale este sistemul de mișcare a lamei: în timp ce la foarfecele obișnuite sau la modelele clasice de baterii tăierea se face prin alunecarea celor două foarfeci una spre cealaltă, tăierea prin batere presupune contactul unei lame în mișcare cu o altă lamă plată și staționară. În acest fel, foarfecele se transformă într-un fel de nicovală.

Presiunea exercitată de un corp de tăiere mobil și unul fix amplifică puterea tăierii, slăbind ramurile și facilitând îndepărtarea lor.

Importanța greutății foarfecelor cu baterii

Efectuarea unei tăieri corecte este esențială pentru a asigura o dezvoltare adecvată a organismelor vegetale. De aceea, înainte de a cumpăra foarfeci de grădină cu acumulator, este necesar să vă gândiți la amploarea muncii pe care o vor face. Odată ce acest lucru a fost stabilit, trebuie acordată o atenție deosebită greutății dispozitivului.

Foarfecele excesiv de grele pot fi obositoare de manevrat, mai ales în cazul unor sesiuni de lucru destul de prelungite. În astfel de circumstanțe, ar exista riscul de a avea o precizie mai mică în tăiere și, în consecință, un risc ridicat de a face greșeli, în detrimentul instalației. În cazul în care trebuie efectuate operațiuni de tăiere abundente, alegerea foarfecelor electrice ușoare cu mâner ergonomic poate deveni decisivă: efortul fizic va fi minim, iar tăierea va fi mai puțin împovărătoare.

În mod obișnuit, modelele descrise mai sus sunt cele mai economice, fiind concepute pentru a efectua o varietate de sarcini de tăiere, deși cu o durată de viață a bateriei mai scurtă decât foarfecele de grădină profesionale. Acest lucru le face deosebit de potrivite pentru îngrijirea grădinilor mici, în podgorii și livezi, unde ramurile nu sunt niciodată prea puternice.

Ce este o foarfecă electrică pentru pomi?

O foarfecă electrică pentru pomi este o unealtă specială pentru tăierea crengilor și a ramurilor de pe arbori și alte plante. Această unealtă utilizează un motor electric alimentat de o baterie pentru a acționa lama de tăiere, permițând utilizatorului să taie mai ușor și mai rapid decât ar fi posibil cu o foarfecă manuală.

Ce dimensiuni pot tăia foarfecele electrice pentru pomi?

Dimensiunile maxime ale crengilor pe care le poate tăia o foarfecă electrică pentru pomi variază în funcție de model și de producător. În general, majoritatea modelelor pot tăia crengi cu diametrul de până la 2-3 cm, unele modele mai performante pot tăia crengi cu diametrul de până la 5-6 cm sau mai mult.

De ce e foarfeca electrică pentru pomi mai bună decât una manuală?

O foarfecă electrică pentru pomi permite tăierea mai ușoară și mai rapidă a crengilor și a ramurilor, ceea ce face această activitate mai eficientă și mai puțin obositoare decât cu o foarfecă manuală. De asemenea, o foarfecă electrică pentru pomi poate tăia crengi mai groase decât o foarfecă manuală, ceea ce face posibilă tăierea ramurilor mai mari și mai grele.