Sari la conținut

Unelte de grădină: 5 unelte pentru o grădină îngrijită

Îngrijirea grădinii are un efect relaxant și terapeutic. Pentru aceia dintre voi care au devenit adevărați profesioniști, este din nou timpul să ne suflecăm mânecile.

Nu vă temeți, aici abordăm instrumentele de grădină potrivite pentru îngrijirea și întreținerea spațiului nostru verde, care se va dovedi a fi mai puțin obositoare decât ne așteptam.

Ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi practice care să vă ghideze în alegerea unor echipamente de grădină care nu trebuie să lipsească din magazia de scule.

În acest mic ghid, ne vom concentra pe uneltele de grădinărit mari, care se vor ocupa de partea cea mai grea în misiunea de curățare a grădinii.

Unelte pentru grădină de care ai nevoie neaparat

Aceste utilaje sunt pe piață doar de câțiva ani, dar utilizarea lor este din ce în ce mai răspândită, datorită avantajelor pe care le au față de uneltele convenționale.

Acum să vedem, mai în detaliu, care sunt cele 5 mașini de grădină de care nu te poți lipsi pentru a avea mereu o grădină frumoasă și bine îngrijită, unde îți poți bea cafeaua dimineața, relaxându-te într-un balasoar de grădină.

Mașină de tuns iarba

masina de tuns pentru gradina

Dacă aveți o grădină, mare sau mică, veți avea cu siguranță nevoie de o mașină de tuns iarba pentru a o menține în ordine.

Este o unealtă de grădină indispensabilă și trebuie aleasă în funcție de suprafața de gazon care trebuie tăiată și de înălțimea dorită a ierbii.


Motocoasă

Motocositoarea este una dintre cele mai utilizate unelte în grădinărit. Este o mașină practică și versatilă, utilizată în principal pentru tăierea ierbii (atât a gazonului, cât și a câmpului), cu un sistem de tăiere cu fir sau cu lamă.

În plus, această mașină de grădinărit este capabilă să îndepărteze și buruienile, mărăcini și arbuști mici.

motocoasa pentru gradina

Trimmer pentru garduri vii

unelte pentru gard viu

Dacă aveți garduri vii și arbuști pe care trebuie să îi păstrați în ordine, trebuie să aveți un trimmer pentru gard viu. Cele cu baterii sunt ideale pentru grădinile mari, mai ales în comparație cu cele electrice cu fir, care vă obligă la mișcări limitate.

Un parametru important este distanța dintre dinți: pentru gardurile vii normale, vă recomandăm să cumpărați o mașină cu o distanță între dinți cuprinsă între 20 și 25 mm.


Foarfece electrice pentru iarbă și gard viu

Este un instrument esențial pentru îngrijirea grădinii.

Se utilizează în combinație cu mașina de tuns iarba și cu dispozitivul de tuns gard viu și este folosit pentru lucrări de finisare a copacilor, arbuștilor și a straturilor de flori, dar și la poalele arbuștilor sau în jurul zidurilor. În cazul suprafețelor mici, poate fi folosită și pentru a tăia iarba.

unelte pentru gradina

Foarfece pentru ramuri

unelte pentru gradina si pomi

Foarfeca electrica de gradina este un instrument deosebit de eficient în grădinărit, deoarece este folosit pentru a tăia și mărunți ramurile, florile și frunzele în exces din plante.

Este ideală pentru finisarea lucrărilor de finisare a straturilor de flori și a arbuștilor. Pe suprafețe mici, poate fi folosită și pentru a tăia iarba și este perfectă pentru cei care doresc un gazon în stil englezesc.


Pentru misiunile mai grele, în grădinile cu mai mulți pomi, trebuie să avem neaparat un fierăstrău pentru a tăia crengile uscate, și opțional, un tocător de crengi, care ne va ajuta să scăpăm de resturile rezultate.