Sari la conținut

Volan cu Pedale pentru jocuri PC si PS | Recomandări 2023

Un volan cu pedale pentru PC este un dispozitiv conceput pentru a fi utilizat împreună cu un computer personal (PC) pentru a spori realismul și imersiunea jocurilor de condus sau de curse. De obicei, este format dintr-un volan cu pedale care sunt concepute pentru a imita senzația și funcțiile volanului și ale pedalelor unei mașini reale. Unele volane includ, de asemenea, butoane și comenzi suplimentare, cum ar fi schimbătorul de viteze și padelele, atașate de volan de schimbare a vitezelor, pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de joc. Multe volane pentru PC sunt compatibile cu o varietate de jocuri de condus și de curse și pot fi utilizate cu o gamă largă de configurații PC, inclusiv cu desktopuri și laptopuri. Acestea sunt populare în rândul pasionaților de jocuri care doresc să se simtă mai imersați în experiențele lor virtuale de curse sau de conducere.

Cele mai bune volane cu pedale pentru jocuri de pe piața din România sunt fabricate de giganții Logitech și Thrustmaster. În general prețurile acestora sunt de ordinul numerelor formate chiar din patru cifre, dar ulterior au apărut și alte modele mai ieftine care par a fi la fel de bune. Cel mai bun volan de gaming cu pedale îl poți găsi mai jos în top 3.

Primul top 3 va include volane cu pedale high-end, care, în general au niște prețuri destul de mari, dar care oferă experiențe mult mai realiste decât cele de clasă medie. Pentru a alege un volan cu pedale de buget, puteți găsi un top 3 in josul paginii, după titlul Recomandări volane cu pedale ieftine

Cel mai bun volan cu pedale pentru PC, PlayStation sau Xbox

  Volan cu pedale PC/PS #1

  Thrustmaster T300 FERRARI RW Alcantara Edition

  volan cu pedale thrustmaster ferrari alcantara edition

  Rating: 4.5 din 5 stele ( 18 recenzii)

  Thrustmaster T300 Ferrari RW este un volan de curse high-end, conceput pentru a oferi o experiență de joc realistă și captivantă pentru jucătorii de jocuri de curse și de condus. Dispune de un volan cu diametrul de 11 inci, acoperit cu piele naturală, precum și de un set de pedale care imită senzația pedalei unei mașini reale. Volanul include o serie de butoane și comenzi, inclusiv padele de schimbare a vitezelor, un D-pad și un comutator rotativ cu trei poziții. Volanul este, de asemenea, compatibil cu o serie de accesorii opționale, cum ar fi un schimbător de viteze și o frână de mână, pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de joc. Unele dintre caracteristicile sale cheie includ:

  Vezi caracteristici
  • Volan cu diametrul de 11 inch: Volanul este îmbrăcat în piele naturală și dispune de o serie de butoane și comenzi, inclusiv padele, un D-pad și un comutator rotativ cu trei poziții.
  • Pedale: T300 Ferrari RW vine cu un set de pedale care imită senzația pedalelor unei mașini reale. Pedalele includ o pedală de frână, o pedală de accelerație și o pedală de ambreiaj (pe modelul T3PA-PRO).
  • Force feedback: Roata utilizează tehnologia Force feedback pentru a simula rezistența și senzația de a conduce o mașină reală. Intensitatea feedback-ului de forță poate fi ajustată pentru a se potrivi preferințelor jucătorului.
  • Compatibilitate: T300 Ferrari RW este compatibil cu o gamă largă de jocuri de condus și de curse și poate fi utilizat atât cu desktop-uri, cât și cu laptop-uri. De asemenea, este compatibil cu o serie de accesorii opționale, cum ar fi un schimbător de viteze și o frână de mână, pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de joc.
  • Reglabilitate: Volanul și pedalele pot fi ajustate în funcție de preferințele jucătorului, inclusiv unghiul volanului și distanța dintre pedale și volan.
  • Calitatea construcției: T300 Ferrari RW este cunoscut pentru calitatea ridicată a construcției, cu un design solid și durabil, construit pentru a rezista la o utilizare intensă.

  Mulți utilizatori au lăudat T300 Ferrari RW pentru calitatea construcției și pentru realismul direcției și al pedalelor. Volanul acoperit cu piele este confortabil de ținut în mână și de utilizat, iar pedalele au o senzație solidă și receptivă. Volanul este, de asemenea, compatibil cu o gamă largă de jocuri de condus și de curse și poate fi utilizat atât pe Playstation, cât și pe desktopuri sau pe laptopuri. Unii utilizatori au raportat că volanul poate fi puțin zgomotos atunci când este utilizat, dar aceasta este o plângere minoră în comparație cu recenziile pozitive generale ale produsului.


  Volan cu pedale PC/PS #2

  Volan Logitech Driving Force G29

  volan cu pedale logitech g29

  Logitech Driving Force G29 este un volan pentru PC si PlayStation care oferă o serie de caracteristici concepute pentru a spori realismul și imersiunea jocurilor de condus și de curse. Unele dintre caracteristicile sale cheie includ:

  Vezi caracteristici
  • Volan cu diametrul de 11 inch: Volanul este îmbrăcat în piele și este prevăzut cu o serie de butoane și comenzi, inclusiv padele de schimbare a treptelor de viteză și un D-pad.
  • Pedale: G29 vine cu un set de pedale care imită senzația pedalelor unei mașini reale. Pedalele includ o pedală de frână, o pedală de accelerație și o pedală de ambreiaj (pe modelul G29).
  • Force feedback: Roata utilizează tehnologia de feedback de forță pentru a simula rezistența și senzația de a conduce o mașină adevărată. Intensitatea feedback-ului de forță poate fi ajustată pentru a se potrivi preferințelor jucătorului.
  • Compatibilitate: G29 este compatibil cu o gamă largă de jocuri de condus și de curse și poate fi utilizat atât cu desktop-uri, cât și cu laptop-uri sau PlayStation. De asemenea, este compatibil cu o serie de accesorii opționale, cum ar fi un schimbător de viteze și o frână de mână, pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de joc.
  • Reglabilitate: Volanul și pedalele pot fi ajustate în funcție de preferințele jucătorului, inclusiv unghiul volanului și distanța dintre pedale și volan.
  • Calitatea construcției: G29 este cunoscut pentru calitatea ridicată a construcției, cu un design solid și durabil, construit pentru a rezista la o utilizare intensă.
  • Rotirea volanului: G29 oferă o rotire a volanului de până la 900 de grade, oferind o experiență de joc realistă și captivantă.

  Mulți utilizatori consideră că prețul modelului G29 este rezonabil având în vedere calitatea construcției, caracteristicile și performanța generală.


  Volan cu pedale PC/PS #3

  Volan Logitech Driving Force G293

  volan cu pedale logitech g293

  Logitech G923 Trueforce este un volan de curse de top, care oferă o experiență de joc extrem de realistă și captivantă pentru jucătorii de jocuri de condus și de curse. Volanul său cu diametrul de 11 inch, acoperit cu piele, include o varietate de butoane și comenzi, cum ar fi padele de schimbare a vitezelor și un D-pad, iar tehnologia sa de feedback de forță simulează cu acuratețe rezistența și forțele pe care le-ar simți un șofer în timp ce conduce o mașină reală. De asemenea, pedalele imită senzația pedalei unei mașini reale și sunt sensibile. În plus, G923 Trueforce este compatibil cu o gamă largă de jocuri de condus și de curse și poate fi utilizat atât cu desktop-uri, cât și cu laptop-uri. În timp ce unii utilizatori au remarcat că volanul poate fi zgomotos în timpul utilizării, consensul general este că G923 Trueforce este un produs de înaltă calitate cu performanțe excelente. Unele dintre caracteristicile sale cheie includ:

  Vezi caracteristici
  • Volan acoperit cu piele
  • Pedale care imită senzația pedalei unei mașini reale
  • Tehnologie Force Feedback cu tehnologia Trueforce de la Logitech
  • Compatibilitate cu o varietate de jocuri de condus și de curse
  • Volan și pedale reglabile
  • Construcție de înaltă calitate
  • Rotire a volanului de până la 900 de grade
  • Accesorii opționale, cum ar fi schimbătorul de viteze și frâna de mână, disponibile pentru îmbunătățirea suplimentară a experienței de joc

  Volanul Logitech G923 Trueforce a primit recenzii pozitive pentru calitatea construcției, caracteristicile și performanța sa și este compatibil cu o gamă largă de jocuri. Volanul și pedalele sale reglabile și accesoriile opționale permit o personalizare suplimentară a experienței de joc. Dacă sunteți în căutarea unui volan de gaming de top, G923 Trueforce este o alegere solidă.Merită să cumperi un volan cu pedale pentru gaming?

Categoric da! Un astfel de gadget oferă o experiență mult mai plăcută în joc. Un volan cu pedale e perfect pentru copiii pasionați de jocuri cu mașini, dar si pentru adulți. Când vine vorba de jocuri cu mașini, mai ales de simulatoare, volanul de gaming îți oferă posibilitatea de a simți greutatea mașinii la viraj. De asemenea, putem deduce și aderența fiecărui tip de mașină din joc, astfel îmbunătățindu-ne skillurile în condus. Mai mult, aceste periferice destinate gamingului pot fi utile și în viața reală deoarece dezvoltă simțurile în materie de condus a unei mașini reale.

jocuri volan cu pedale

Unii tați chiar își învață copiii să conducă direct din scaunul de gaming, experiența fiind reală, lecțiile decurgând în siguranță.

Simulatoarele auto rulate pe un PC de gaming, o consolă sau un laptop de gaming folosind un volan cu pedale și schimbător pot face o diferență majoră pentru viitorii șoferi. Da, poți de veni un șofer mai bun chiar în timp ce te joci. Un astfel de setup te poate ajuta să înțelegi fizica unei mașini care îți va intra involuntar în reflex.

Recomandări volane cu pedale ieftine

Pot exista o serie de diferențe între volanele de gaming high-end pentru PC și opțiunile mai ieftine, inclusiv:

 • Calitatea construcției: Volanele high-end sunt, în general, fabricate cu materiale de calitate superioară și sunt construite pentru a fi mai durabile și a rezista la o utilizare intensă. Este posibil ca volanele de gaming mai ieftine să nu fie la fel de bine făcute și să nu aibă același nivel de durabilitate.
 • Caracteristici: Volanele de curse high-end au adesea mai multe caracteristici și opțiuni decât cele mai ieftine, cum ar fi butoane și comenzi suplimentare, niveluri mai ridicate de reglaj și o tehnologie mai avansată de feedback.
 • Performanță: Volanele de gaming high-end sunt concepute pentru a oferi o experiență de joc mai realistă și mai imersivă, cu un feedback de forță mai precis și mai exact și o senzație mai realistă a direcției și a pedalelor. Este posibil ca volanele cu pedale mai ieftine să nu fie la fel de performante în aceste domenii.
 • Compatibilitate: În general, volanele cu pedale high-end sunt compatibile cu o gamă mai largă de jocuri și pot fi compatibile cu hardware suplimentar, cum ar fi un schimbător de viteze sau o frână de mână. Cele mai ieftine pot fi mai limitate în ceea ce privește compatibilitatea.

În general, cele high-end tind să ofere o experiență de joc mai realistă și mai imersivă, cu o calitate mai bună a construcției și mai multe caracteristici, dar tind să fie, de asemenea, mai scumpe, dar mult mai de calitate decât opțiunile mai de buget.

Alegerile depind de fiecare cumpărător, ce facem noi e doar să oferim un top cu cele mai bune din gamele respective.

Volane cu pedale ieftine pentru jocuri

  Volan cu pedale PC de buget #1

  THRUSTMASTER T80 Ferrari 488 GTB Edition

  volan cu pedale thrustmaster t80

  THRUSTMASTER T80 Ferrari 488 GTB Edition este un volan de curse accesibil din punct de vedere al prețului, care oferă o experiență de joc realistă și captivantă pentru jucătorii de jocuri de condus și de curse.

  Vezi caracteristici
  • Un volan cu diametrul de 11 inch îmbrăcat în piele
  • Pedale care reproduc senzația pedalelor unei mașini reale
  • Tehnologie Force Feedback concepută pentru a imita rezistența și senzația de a conduce o mașină adevărată
  • Compatibilitate cu o gamă largă de jocuri
  • Configurare rapidă și ușoară de tip plug-and-play
  • Licență autentică de la Ferrari

  De asemenea, volanul are licență oficială de la Ferrari, adăugând un nivel suplimentar de autenticitate și imersiune. Mulți utilizatori au lăudat T80 Ferrari 488 GTB Edition pentru calitatea construcției, caracteristicile și performanțele sale, deși unii au remarcat că poate fi un pic cam zgomotos în timpul utilizării. În general, este un produs bine cotat la un preț accesibil.


  Volan cu pedale PC de buget #2

  Volan Hori RWA Racing Wheel Apex 2022

  volan cu pedale ieftin

  Hori RWA Racing Wheel Apex 2022 de la Hori este un volan de gaming cu preț redus, care oferă o experiență de joc destul de realistă și captivantă.

  Principalele caracteristici care plasează acest volan in top sunt:

  Vezi caracteristici
  • Compatibilitate cu o varietate de jocuri de condus și de curse
  • Instalare simplă plug-and-play
  • Licențiere oficială de la jocuri de curse precum Gran Turismo pentru un plus de autenticitate și imersiune


  Volan cu pedale PC de buget #3

  Tracer Roadster 4 В 1

  volan cu pedale ieftin tracer

  Una dintre caracteristicile deosebite ale Tracer Roadster 4 В 1 este versatilitatea sa, deoarece poate fi utilizat cu o gamă largă de dispozitive, inclusiv computere, console de jocuri și dispozitive mobile. Roata este, de asemenea, proiectată pentru a fi ușor de utilizat, cu o instalare simplă plug-and-play și fără a fi nevoie de drivere sau software suplimentar.


Cei mai mulți gameri din România iși folosesc controllerul cu volan și pedale pentru gaming jucând Euro Truck Simulator 2.

Ce este un volan de gaming cu pedale

Volanul de gaming este o metodă de control pentru jocurile cu mașini sau simulatoare de curse sau de conducere. Acestea vin de obicei la pachet cu un set de pedale pentru accelerație și frână, iar ulterior, pe piață au apărut și cele cu schimbător de viteze. Pentru unele modele schimbătorul trebuie cumpărat separat, unele fiind universale.

Dispozitivul analogic permite manipularea cu precizie a unghiului de direcție, iar pedalele gestionează corespunzător o mașină simulată.

Cum alegi un volan cu pedale pentru gaming

In primul rând, compatibilitatea reprezintă cea mai importantă criterie. Înainte să cumperi un volan de gaming, verifică dacă este compatibil cu platforma pe care o folosești.

Sistemul de fixare poate fi și el luat în discuție, pentru că rotirea volanului necesită mai multă forță decât apăsarea unui buton pe tastatură.

Feedback-ul este viteza de comunicare dintre controller și platforma pe care joci, noroc că suntem în era vitezei.

Mulți preferă sistemul cu trei pedale, pentru că simulează exact o mașină manuală reală. Acest sistem de volan cu 3 pedale este de obicei mai scump.

Schimbătorul de viteze este de asemenea un element dorit de toți. Acesta face o mare diferență de preț, dar fără el nu putem avea o experiență reală.

Unghiul de rotație al volanului cât mai mare simulează cât mai corect o mașină reală.

Întrebări frecvente despre volane PC


Se merită să cumperi un volan cu pedale pentru PC?

Răspunsul este DA. Se merită să jucăm jocuri folosind un volan cu pedale, dar trebuie să ne știm cerințele și să ni-l alegem cu atenție pentru a avea cea mai plăcută experiență. De asemenea, volanele ieftine din plastic ieftin nu ne vor oferi de fiecare dată o experiență plăcută. Unghiurile de rotație ale volanului și comenzile acestuia sunt o altă caracteristică importantă.

Ce volan cu pedale e mai bun?

Logitech Driving Force G923, nu include schimbător, dar în schimb vine cu padele și este de o calitate superioară. Prețul de asemenea este superior. Pentru volane ieftine putem merge pe Tracer Roadster 4 В 1 sau Thrustmaster.