Acasă » Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021

Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021

Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021

Cele mai bune volane pentru jocuri de pe piața din România sunt fabricate de giganții Logitech și Thrustmaster. Din păcate prețurile acestora nu sunt prea accesibile pentru unii, dar ulterior au apărut și alte modele care par a fi la fel de bune. Cel mai bun volan de gaming cu pedale și schimbător îl poți găsi mai jos în top 3.

Cel mai bun volan cu pedale pentru PC, PlayStation sau Xbox

TitluImagineDetaliiPreț
Logitech G29 Driving Forcevolan cu pedale logitech g92 300x148 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021Rotație a volanului la 900 grade, Schimbător cu șase viteze cu treaptă de marsarier, Compatibil cu PS3, PS4 și PC, folosind Logitech Gaming SoftwareVezi prețul
THRUSTMASTER T150 Ferrarithrustmaster ferrari volan cu pedale 300x269 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021Compatibil cu PS3, PS4 și PC, Bază de feedback cu forță de 1080°, Set mare de pedale optimizate, USBVezi prețul
Thrustmaster TMX PRO FORCE FEEDBACKthrustmaster tmx pro 300x162 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021Set de pedale T3PA cu 3 pedale, Unghi de rotație reglabil de la 270 la 900 de grade, USB, Compatibil cu PC, XBox One(schimbător de viteze vândut separat)Vezi prețul

Merită să cumperi un volan de gaming?


Categoric da! Un astfel de gadget oferă o experiență mult mai plăcută în joc. Un volan cu pedale și schimbător e perfect pentru copiii pasionați de jocuri cu mașini, dar si pentru adulți. Când vine vorba de jocuri cu mașini, mai ales de simulatoare, volanul de gaming îți oferă posibilitatea de a simți greutatea mașinii la viraj. De asemenea, putem deduce și aderența fiecărui tip de mașină din joc, astfel îmbunătățindu-ne skillurile în condus. Mai mult, aceste periferice destinate gamingului pot fi utile și în viața reală deoarece dezvoltă simțurile în materie de condus a unei mașini reale.

jocuri volan cu pedale 1024x709 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021

Unii tați chiar își învață copiii să conducă direct din scaunul de gaming, experiența fiind reală, lecțiile decurgând în siguranță.

Simulatoarele auto rulate pe un PC de gaming, o consolă sau un laptop de gaming folosind un volan cu pedale și schimbător pot face o diferență majoră pentru viitorii șoferi. Da, poți de veni un șofer mai bun chiar în timp ce te joci. Un astfel de setup te poate ajuta să înțelegi fizica unei mașini care îți va intra involuntar în reflex.

Recomandări volane de gaming cu pedale ieftine

Un volan cu pedale ieftin, unele modele chiar și cu schimbător, nu este neaparat inferior celor de mai sus. Doar pentru simplul fapt că brandul nu este atât de cunoscut ca Logitech sau Thrustmaster, asta nu înseamnă că acestea nu sunt de calitate. Vă prezint modele cele mai cumpărate în România:

Volan cu pedale ieftin pentru jocuri

TitluImagineDetaliiPreț
Tracer Roadster 4 В 1volan pc cu schimbator 300x275 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021Unghi de rotație de 270°, Sensibilitate reglabilă pe 3 niveluri, Compatibil cu PS4, PS3, XBOX One și PC, Set pedaleVezi prețul
Thrustmaster Ferrari Racing Wheel Red Legendvolan ferrari red legend pc 300x189 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021Pentru PC și PS3, Sensibilitate ajustabilă, 2 pedale cu unghiuri de inclinare ajustabile individualVezi prețul
THRUSTMASTER T80 Ferrari 488 GTB Editionferrati t80 volan jocuri pc 300x187 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021Licențiat Sony Playstation, Compatibil cu PC și PS4,Vezi prețul
Genesis Seaborg 400Seaborg volan gaming 300x185 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021Compatibil cu Sony PlayStation 4, Sony PlayStation 3, PC, Nintendo Switch, Microsoft XBOX One, XBOX 360, Bază de feedback cu unghi reglabil 270/900 grade, Set pedale metalVezi prețul
Thrustmaster T150 PRO ForceFeedbackThrustmaster T150 PRO 300x184 - Volan cu Pedale și Schimbător | Recomandări 2021Set de pedale T3PA cu 3 pedale, Revenire la forta de 1080 , USB, Compatibil cu PC, PS3 și PS4Vezi prețul

Cei mai mulți gameri din România iși folosesc controllerul cu volan și pedale pentru gaming jucând Euro Truck Simulator 2.

Ce este un volan de gaming cu pedale

Volanul de gaming este o metodă de control pentru jocurile cu mașini sau simulatoare de curse sau de conducere. Acestea vin de obicei la pachet cu un set de pedale pentru accelerație și frână, iar ulterior, pe piață au apărut și cele cu schimbător de viteze. Pentru unele modele schimbătorul trebuie cumpărat separat, unele fiind universale.

Dispozitivul analogic permite manipularea cu precizie a unghiului de direcție, iar pedalele gestionează corespunzător o mașină simulată.

Cum alegi un controller cu volan pentru gaming

In primul rând, compatibilitatea reprezintă cea mai importantă criterie. Înainte să cumperi un volan de gaming, verifică dacă este compatibil cu platforma pe care o folosești.

Sistemul de fixare poate fi și el luat în discuție, pentru că rotirea volanului necesită mai multă forță decât apăsarea unui buton pe tastatură.

Feedback-ul este viteza de comunicare dintre controller și platforma pe care joci, noroc că suntem în era vitezei.

Mulți preferă sistemul cu trei pedale, pentru că simulează exact o mașină manuală reală. Acest sistem de volan cu 3 pedale este de obicei mai scump.

Schimbătorul de viteze este de asemenea un element dorit de toți. Acesta face o mare diferență de preț, dar fără el nu putem avea o experiență reală.

Unghiul de rotație al volanului cât mai mare simulează cât mai corect o mașină reală.

Întrebări frecvente despre volane PC


Se merită să cumperi un volan cu pedale pentru PC?

Răspunsul este DA. Se merită să jucăm jocuri folosind un volan cu pedale, dar trebuie să ne știm cerințele și să ni-l alegem cu atenție pentru a avea cea mai plăcută experiență. De asemenea, volanele ieftine din plastic ieftin nu ne vor oferi de fiecare dată o experiență plăcută. Unghiurile de rotație ale volanului și comenzile acestuia sunt o altă caracteristică importantă.

Ce volan cu pedale e mai bun?

Logitech Driving Force G920, nu include schimbător, dar în schimb vine cu padele și este de o calitate superioară. Prețul de asemenea este superior. Pentru volane ieftine putem merge pe Tracer Roadster 4 В 1 sau Thrustmaster.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?